Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Eksperti Ženēvā izvērtēs progresu Ebolas vīrusa vakcīnas izveidē

Šonedēļ Ženēvā tiksies eksperti, lai izskatītu progresu vakcīnu radīšanā pret nāvējošo Ebolas vīrusu, trešdien paziņoja Pasaules veselības organizācija (PVO). 

Starptautiskā veselības nozares sabiedrība izmisīgi cenšas atrast vakcīnu pret nāvējošo vīrusu, kas Rietumāfrikā jau prasījis vairāk nekā 8200 cilvēku dzīvības. 

Ceturtdien paredzētā tikšanās seko pērn oktobrī notikušajai konferencei, un tās dalībnieki tiks informēti par iespējamo šobrīd klīnisko izmēģinājumu stadijā esošo vakcīnu drošību un efektivitāti. 

Dalībnieki, tostarp veselības nozares amatpersonas, vakcīnu ražotāji un valdību pārstāvji no vissmagāk cietušajām valstīm pārskatīs pieejamo finansējumu vakcīnu ieviešanai tirgū. 

Tāpat tiks apspriesti veidi, kā nodrošināt drošas un efektīvas vakcīnas pieejamību pēc iespējas vairāk cilvēkiem, kolīdz tā tiks atrasta. 

Papildu diskusijas notiks par sagatavošanos vakcīnas iedarbības izmēģinājumu trešajai fāzei Gvinejā, Sjerraleonē un Libērijā, kuras Ebolas uzliesmojums skāris vissmagāk. 

Cīņai ar šo slimību šobrīd nav licencētas ārstēšanas vai vakcīnas, un PVO aicinājusi pēc iespējas ātrāk uzsākt iespējamo vakcīnu izmēģinājumus, lai nāvējošo vīrusu uzvarētu. 

Trim iespējamajām vakcīnām jau ir uzsākti izmēģinājumi uz cilvēkiem, farmācijas milzim Johnson&Johnson otrdien paziņojot, ka tā izstrādātā vakcīna Lielbritānijā jau tiek pārbaudīta uz brīvprātīgajiem. 

Vakcīna ChAd3 no Lielbritānijas uzņēmuma GlaxoSmithKline tiek klīniski pārbaudīta Šveicē, Mali, Lielbritānijā un ASV. 

Trešā daudzsološā vakcīna VSV-ZEBOV, kuru izgatavojusi Kanādas Sabiedrības veselības aģentūra un licencējis ASV uzņēmums NewLink Genetics, tiek pārbaudīta ASV, Kanādā, Vācijā un Gabonā. 

VSV-ZEBOV izmēģinājumi uz cilvēkiem Šveicē pagājušajā gadā uz laiku tika pārtraukti, uztraucoties par negaidītajiem blakus efektiem, tomēr, samazinot zāļu devu, izmēģinājumi šonedēļ atsākās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits