Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ekvadora nosūtījusi Zviedrijai Asanža nopratināšanas rezultātus

Ekvadoras varasiestādes nosūtījušas Zviedrijai tīmekļa vietnes WikiLeaks dibinātāja Džūljena Asanža nopratināšanas rezultātus, kas veikta saistībā ar aizdomām izvarošanā, paziņojusi Zviedrijas prokuratūra.

400 līdz 500 lappušu biezais dokuments, kas lielākoties ir spāņu valodā, vispirms ir jāpārtulko, "tad prokuratūra izlems par sākotnējās izmeklēšanas turpināšanu", informēja prokuratūra.

Tulkošana ilgs vairākas nedēļas, aģentūrai AFP pavēstīja prokuratūras preses pārstāvis.

Asanža nopratināšanā, kas novembra vidū divas dienas notika Ekvadoras vēstniecībā Londonā, piedalījās Zviedrijas prokurore Ingrīda Isgrena, Ekvadoras vēstnieks Lielbritānijā Karloss Ortiss un Asanžu pārstāvošais Ekvadoras advokāts. Jautājumus iesniedza Zviedrijas amatpersonas.

Asanžs vairāk nekā četrus gadus pavadījis Ekvadoras vēstniecībā Londonā, cenšoties izvairīties no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tiek turēts aizdomās par izvarošanu. Ekvadora piešķīrusi Asanžam politisko patvērumu.

45 gadus vecais Austrālijas pilsonis atteicies doties uz Zviedriju, šo lēmumu pamatojot ar bažām, ka Zviedrija viņu izdos ASV, kur viņu varētu tiesāt par simtiem tūkstošu slepenu ASV diplomātiskās un militārās sarakstes dokumentu publiskošanu 2010.gadā.

Saskaņā ar Zviedrijas likumiem apsūdzības personai var izvirzīt tikai pēc nopratināšanas, tāpēc Asanžam joprojām ir aizdomās turētā statuss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits