Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ekvadoras jaunievēlētais prezidents brīdina Asanžu nejaukties valsts politikā

Ekvadoras jaunievēlētais prezidents Ļeņins Moreno otrdien brīdināja tīmekļa vietnes WikiLeaks dibinātāju Džūljenu Asanžu nejaukties šīs valsts politikā pēc tam, kad Asanžs bija tviterī izsmējis vēlēšanās zaudējušo konservatīvo kandidātu Giljermo Laso.

Ekvadorā valdošās sociālistu partijas kandidāta Moreno uzvara svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās bija atvieglojums Asanžam, kurš kopš 2012.gada mitinās Ekvadoras vēstniecībā Londonā.

Laso bija solījis savas uzvaras gadījumā padzīt Asanžu no vēstniecības 30 dienu laikā.

Kad Asanžs bija tviterī apsveicis Moreno ar uzvaru, vienlaikus mudinot Laso pamest Ekvadoru, Moreno veltīja WikiLeaks dibinātājam dažus skarbus vārdus.

"Džūljenam Asanžam vajag ievērot [patvēruma] nosacījumus, kādos viņš atrodas, un neiejaukties Ekvadoras politikā," preses konferencē sacīja Moreno.

Kad kļuva zināms, ka 45 gadus vecais baņķieris Laso vēlēšanās ir zaudējis, Asanžs draudus par izraidīšanu vērsa pret viņu.

"Es sirsnīgi aicinu Laso pamest Ekvadoru 30 dienu laikā (ar vai bez saviem nodokļu oāžu miljoniem)," tviterī rakstīja Asanžs. Šādi viņš atsaucās uz WikiLeaks apsūdzībām, ka Laso ir saistīts ar Panamas dokumentu skandālu.

Asanžs kopš 2012.gada jūnija uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tiek turēts aizdomās par izvarošanu. Ekvadora ir piešķīrusi Asanžam politisko patvērumu.

45 gadus vecais Austrālijas pilsonis atteicies doties uz Zviedriju, šo lēmumu pamatojot ar bažām, ka Zviedrija viņu izdos ASV.

ASV vēlas tiesāt Asanžu par simtiem tūkstošu slepenu ASV diplomātiskās un militārās sarakstes dokumentu publiskošanu 2010.gadā, bet oficiālas apsūdzības viņam vēl nav izvirzījusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits