Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Erdogans: Turcijas armija tuvākajā laikā aplenks Afrīnu

Turcija tuvākajā laikā aplenks kurdu kontrolēto Afrīnas pilsētu Sīrijas ziemeļrietumos, otrdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

"Tuvākajās dienās mēs ātri aplenksim Afrīnas pilsētas centru," pavēstīja Erdogans, uzrunājot savas valdošās partijas deputātus parlamentā. "Tādā veidā tiks novērsta palīdzība no ārpuses. Tad neviens nevarēs tirgoties. Mēs parādīsim tiem, kas vēlas izveidot teroristisku koridoru pie Turcijas dienvidu robežām, ka to tik viegli nevar izdarīt."

Ar šo soli Turcija varētu mēģināt izjaukt Sīrijas valdības vienošanos ar kurdiem par valdībai lojālo bruņoto formējumu izvietošanu Afrīnas reģionā.

Afrīnas reģionu Sīrijas ziemeļrietumos kontrolē kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), kas jau mēnesi pakļautas Turcijas armijas un Ankaras atbalstīto Sīrijas nemiernieku uzbrukumam.

Turcijas uzbrukumā, ko tā dēvē par operāciju Olīvas zars, iesaistīts sauszemes karaspēks, turklāt reģions pakļauts Turcijas kara aviācijas un artilērijas triecieniem.

Ankara uzskata YPG par teroristiem un Turcijas kurdu bruņoto separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) atzaru, savukārt ASV atzinušas YPG par efektīvāko spēku sauszemes operācijās pret džihādistu grupējumu Islāma valsts Sīrijā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits