Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

ES finanšu ministri aizkavē apstiprinājumu baņķieru prēmiju ierobežošanai

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu finanšu ministri otrdien atlika lēmumu pieņemšanu par pretrunīgi vērtēto baņķieru prēmiju ierobežošanu pēc tam, kad Lielbritānija sniedza cerības panākt vienošanos šajā jautājumā, ja tiks nodrošināts papildu laiks diskusijām.

Briselē notiekošajā sanāksmē ministri vienojās pārskatīt plānu, kas paredz, ka baņķieru prēmijas nedrīkstēs pārsniegt gada atalgojuma apmēru vai gadījumos, kad būs saņemta īpaša akcionāru atļauja, tās apmērs varēs sasniegt divu gadu atalgojuma līmeni.

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns otrdien publisko debašu laikā ES valstu kolēģiem norādīja, ka "mēs nevaram atbalstīt šobrīd izteikto ierosinājumu".Taču viņš piebilda, ka "gadījumā, ja nākamo nedēļu laikā tiks panākts progress, es ceru, ka Eiropas lielākā finanšu centra finanšu ministrs varēs pilnībā atbalstīt veiktos grozījumus". Eiropas Parlaments (EP) par šo vienošanos paredzējis balsot aprīlī.

Kā ziņots, ES amatpersonas pagājušās trešdienas vakarā panāca sākotnējo vienošanos par jauniem finanšu sektora uzraudzības noteikumiem, tostarp baņķieru prēmiju maksimālā apmēra noteikšanu. Līdz šim baņķieri un finanšu speciālisti prēmijās varēja saņemt summu, kas vairākas reizes pārsniedz to atalgojumu. Taču, sākoties finanšu krīzei, šāda prakse izpelnījās aizvien asāku kritiku.

Lielbritānija jau iepriekš paudusi iebildumus pret baņķieru prēmiju apmēra griestu noteikšanu, norādot, ka tādējādi no finanšu sektora aizies talantīgākie darbinieki, kā arī tiks ierobežota izaugsme šajā sektorā. Taču Osborns otrdien sacīja, ka viņš pieņem un saprot sabiedrības neapmierinātību par pārmērīgu baņķieru atalgojumu, kura dēļ pēdējo piecu gadu laikā bankas un tad valdības piedzīvojušas smagus laikus.

Viņš norādīja, ka Lielbritānija pilnībā piekrīt, ka aizvien vairāk baņķieru atalgojumu vajadzētu saistīt ar ilgtermiņa panākumiem. Ministrs uzsvēra, ka galējības banku nozarē jau ir samazinātas un "prēmijas Londonā šobrīd ir par 80% mazākas nekā banku sistēmas bezatbildības augstākajā punktā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits