Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ES smagās diskusijās vienojas par bloka 2014.gada budžetu

Eiropas Savienības (ES) institūcijas panākušas vienošanos par bloka 2014.gada budžetu, amatpersonām aizvadot smagas pārrunas, kas ilgušas līdz otrdienas rītam.

Vienošanās paredz, ka nākamā gada budžets ietvers 135,5 miljardus eiro (95,2 miljardus latu) maksājumos un 142,6 miljardus eiro (100,2 miljardus latu) saistībās.

Pārrunas ieilgušas līdz otrdienas rītam, amatpersonām cenšoties atrisināt nesaskaņas par 2014.gada izdevumiem starp bloka trīs grupām - 28 dalībvalstīm, Eiropas Parlamentu (EP) un Eiropas Komisiju (EK).

ES valstis vēlējušās noturēt maksājumus zem 135 miljardiem eiro, kas ir par vienu miljardu eiro un 1,5 miljardiem eiro mazāk, nekā bija pieprasījušas attiecīgi EK un EP.

"Mēs esam vienojušies stiprināt finansējumu tādās prioritārās jomās kā ekonomikas izaugsme, nodarbinātība, inovācijas un humanitārā palīdzība," pavēstīja ES prezidējošās valsts Lietuvas finanšu ministra vietnieks Alģimants Rimkuns.

Viņš norādīja, ka stiprinātas arī ES aģentūras, kas nodarbojas ar migrācijas, patvēruma un robežkontroles jautājumiem, kā arī Eiropas finanšu uzraudzības institūcijas.

Nākamā gada budžets ir par vairāk nekā 9% mazāks nekā iepriekšējais - izdevumi ir par 9,4% mazāki, bet maksājumi - par 9,5%.

ES dalībvalstu ministri un likumdevēji jauno budžetu gatavojas apstiprināt 19.-20.novembrī.

Šī budžeta vienošanās arī nodrošina iespējas EP nākamajā nedēļā apstiprināt ES budžetu 2014.-2020.gadam. Balsojums par bloka daudzgadu budžetu tika atcelts līdz 19.novembrim saistībā ar nesaskaņām par 2014.gada budžetu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits