Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Federatīvas Lībijas atbalstītāji iebrūk Bengazi vēlēšanu komisijas ēkā

Lībijas otrajā lielākajā pilsēta Bengazi svētdien, 1. jūlijā, vairāki simti bruņotu cilvēku iebrukuši ēkā, kurā atradās Lībijas vēlēšanu komisijas vietējā nodaļa. Kā vēsta aģentūra Reuters, uzbrucēji bijuši Lībijas austrumu daļas plašas autonomijas piekritēji.

Reuters informē, ka aptuveni 300 cilvēki, kas piedalījās uzbrukumā, iznesa no ēkas datorus un balsošanas urnas, ko pēc tam sadauzīja un sadedzināja, vienlaikus skandējot saukļus autonomijas atbalstam.

Jāpiebilst, ka incidents notika neilgi pirms 9. jūlijā gaidāmajām Lībijas Nacionālās asamblejas vēlēšanām. Tās būs pirmās vēlēšanas pēc pilsoņu kara, kura gaitā tika gāzts un 2011. gada oktobrī  arī nogalināts ilggadējais Lībijas līderis Muamars Kaddafi.

Bengazi un citās Lībijas austrumu pilsētas pastāv plaša kustība par reģiona autonomiju un Lībijas pārveidošanu par federāciju. Autonomijas piekritēji uzskata, ka valsts valdība vienmēr velta pārāk maz uzmanības valsts austrumu reģiona Kirenaīkas attīstībai, kaut arī tajā tiek iegūta lielākā daļa Lībijas naftas. Savukārt Nacionālā Pāgaidu padome, kura pēc M. Kaddafi gāšanas ir oficiālā Lībijas varas institūcija, ir kategoriski pret federatīvas valsts izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits