Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
"Patrulēju pilsētā ar motociklu un meklēju nepatikšanas. Es speciāli meklēju konfrontāciju, lai būtu iemesls nogalināt"

Filipīnu prezidents publiski dižojas, ka mēdza nogalināt aizdomās turētos

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte, kurš šoruden pasaules mediju uzmanības centrā nonāca aso izteikumu dēļ, kurus veltīja ASV prezidentam Barakam Obamam, atzinies, ka pats nogalinājis vairākus par noziegumiem aizdomās turētos laikā, kad bija Davao pilsētas mērs, ziņo BBC.

Jāatgādina, ka Duterte jau sen publiski apsūdzēts ne tikai "nāves brigāžu" organizēšanā Davao pilsētā, bet arī tajā, ka pats bez tiesas sprieduma likvidējis "nevēlamos elementus", taču šī ir pirmā reize viņa pagaidām neilgās prezidentūras laikā, kad viņš publiski atzinies tiesas nesankcionētu nāvessodu izpildīšanā.

Dutertes valdīšanas laikā Davao gan kļuva par drošāko pilsētu Filipīnās, taču kārtības uzturēšanai mērs lika lietā visai apšaubāmas metodes. Amerikāņu iz­devums Time 2002. gadā rakstīja, ka rei­zēm Duterte pats personīgi Davao mērijā nopēris puišeļus, kas bija pieķerti kabat­zādzībās. Ar viņa ziņu pilsētā tika izvei­dotas bruņotas iedzīvotāju patruļas, ku­rām bija jāpalīdz likumsargiem nodroši­nāt kārtību ielās. Drīz vien patruļas kļuva par "nāves brigādēm", kas varēja nogali­nāt ikvienu, ko uzskatīja par draudu sabiedrībai

"Davao es to [apsūdzēto cilvēku nogalināšanu] mēdzu veikt pats. Tikai tāpēc, lai parādītu čaļiem policijā - ja es to varu izdarīt, kāpēc lai jūs nevarētu?" dižojās Filipīnu prezidents.

Patrulēju pilsētā ar motociklu un meklēju nepatikšanas. Es speciāli meklēju konfrontāciju, lai būtu iemesls nogalināt.

Tiesa, vien dažas stundas pirms šīs atzīšanās Duterte The Outstanding Filipino Awards 2016 ceremonijā gan apgalvojis, ka "nav slepkava". Arī iepriekš viņš savos paziņojumos bijis nekonsekvents un te apstiprinājis, te noliedzis saistību ar "nāves brigādēm".

Kļūstot par valsts prezidentu, Duterte neslēpa, ka viņa valdīšanas gadi "būs asiņaini". Pagaidām izskatās, ka savu solījumu viņš ir turējis. Vērienīgā "tīrīšanā" dažu mēnešu laikā valstī nogalināti jau aptuveni 3000 cilvēku, kuri tika turēti aizdomās par narkotiku tirdzniecību vai ražošanu. Duterte sev raksturīgā manierē arī par to paziņojis ar īpaši neētiskiem salīdzinājumiem, norādot, ka "grib būt kā Hitlers", tikai ebreju vietā vēloties nogalināt miljoniem narkomānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits