Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FOTO: Losandželosā bezpajumtnieka nošaušana izraisa protestus

Saniknoti protestētāji otrdien izgājuši Losandželosas ielās, paužot sašutumu par kāda bezpajumtnieka nāvi no policistu lodes.

Pirms divām dienām internetā strauji izplatījās video, kurā redzams, kā policisti nošauj kādu bezpajumtnieku.

Desmitiem demonstrantu sapulcējās pie Losandželosas Policijas departamenta galvenā biroja, lai protestētu pret svētdien notikušo incidentu, kas ir kārtējais afroamerikāņa nāves gadījums, kurā tiek vainota policija.

Los Angeles Times, citējot tiesībsargājošo institūciju reģistrus, vēsta, ka upuris bijis 39 gadus vecais Čarlijs Saturmins Robinē, kas pirms 15 gadiem tiesāts un ieslodzīts par bruņotu laupīšanu.

Vīrietis tika nošauts pēc cīņas ar policiju Skidrovas rajonā, kurā dzīvo bezpajumtnieki. Vietējā apkaimē bojāgājušais bija pazīstams kā Africa, taču policija nav oficiāli ziņojusi par nogalinātā identitāti.

Savulaik Robinē ticis pieķerts, bēgot no nozieguma vietas ar 33 500 ASV dolāru. Vēlāk viņš varasiestādēm stāstījis, ka aplaupījis banku, lai samaksātu par aktiermeistarības kursiem Beverlihilsas teātrī. No ieslodzījuma viņš tika atbrīvots pagājušā gada maijā. Sākumā tika domāts, ka viņš ir Francijas pilsonis, taču Parīze to noliegusi.

Losandželosas policijas priekšnieks Čarlijs Beks pirmdien skaidroja, ka upuris mēģinājis atņemt ieroci vienam no četriem policistiem, kas centušies viņu aizturēt.

Video, kurā redzama nogalināšana, izraisījusi plašu kritiku par policijas taktiku. "Hei, hei, ho, ho, priekšniekam Bekam ir jāiet!" - tā pie Losandželosas policijas ēkas skandēja protestētāji.

"Kurš ir atbildīgs? Vai tas ir cilvēks ar mentālām problēmām vai slikti apmācīti policisti?" vaicāja aktīvistu organizācijas ''Nacionālais rīcības tīkls'' pārstāvis. Cits šīs organizācijas loceklis - Sīvs Diazs -, kas atbild par nabadzības jautājumiem, aicināja saukt pie atbildības iesaistītos policistus. Viņš incidentu nosauca par "mūsdienu linčošanu", kas ir "rezultāts papildu policistu norīkošanai mūsu apkaimē, kur viņiem nav nekā cita, ko darīt, kā džentrifikācijas vārdā uzbrukt bezpajumtniekiem un nabadzīgajiem".

Losandželosas kriminālizmeklētāja biroja preses sekretārs atteicās apliecināt upura identitāti, jo par to vēl nebija paziņots tuviniekiem. Viņš norādīja, ka nogalinātajam otrdien veikta sekcija, lai noteiktu nāves cēloni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits