Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gāztais prezidents sola atgriezties Hondurasā

Militārā apvērsumā gāztais Hondurasas prezidents Manuels Selaja saņēmis Amerikas valstu organizācijas (AVO) un ANO atbalstu un solījis atgriezties dzimtenē, lai nostrādātu četru gadu prezidentūras termiņu, kas beidzas 2010.gada janvārī.

AVO ģenerālsekretārs Hosē Migels Insulsa trešdien nāca klajā ar ultimātu Hondurasai, draudot ar sankcijām, ja 72 stundu laikā M.Selaju neatjaunos amatā. Savukārt ANO publicējusi rezolūciju, kurā aicina "visas pasaules valstis noteikti un kategoriski atzīt nevienu citu kā M.Selajas valdību", raksta BBC.

M.Selajas sabiedrotais Venecuēlas prezidents Ugo Čavess paziņojis, ka varētu iesaistīt savas valsts armiju, lai draugs atgrieztos amatā.

Paredzēts, ka M.Selaja ceturtdien atgriezīsies dzimtenē. Par viņa pavadoņiem pieteikušies H.M.Insulsa, Ekvadoras prezidents Rafaels Korrea un Argentīnas vadītāja Kristina Fernandesa de Kirhnere.

Par M.Selajas pēcteci ieceltais Roberto Mičeleti brīdinājis, ka bijušo prezidentu arestēs, jo viņam draud vairākas kriminālapsūdzības.

M.Selaju svētdien armijas pārstāvji arestēja un izsūtīja no valsts, jo viņš centās panākt konstitūcijas grozījumus, kas pagarinātu prezidenta pilnvaras no viena uz diviem četru gadu termiņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits