Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Guseļņikovs no Norvik bankas atdala Krievijas Vjatka bank, pārņemot tiešā ģimenes kontrolē

Krievijas uzņēmējs Grigorijs Guseļņikovs un viņa ģimene ieguvuši tiešu kontroli pār Krievijas banku Vjatka bank bez Latvijas Norvik bankas starpniecības, teikts Vjatka bank paziņojumā.

Guseļņikovs ir Norvik bankas lielākais akcionārs.

"Grigorijs Guseļņikovs un AS Norvik banka realizējuši darījumu ar Vjatka bank akcijām, kura rezultātā Vjatka bank vairs nav Latvijas Norvik bankas meitasuzņēmums. Pēc šī darījuma Guseļņikovs un viņa ģimene sākuši kontrolēt Vjatka bank bez Norvik bankas starpniecības," norādīts Vjatka bank paziņojumā.

Vjatka bank prezidents Sergejs Tuvalkins skaidro, ka šis darījums jau sen ticis ieplānots un bijis apdomāts solis.

"Centrālās bankas apstiprinājumu mēs jau saņēmām pagājušajā gadā un sistemātiski gatavojāmies šim darījumam. Mēs vairs neesam starptautiskās banku grupas Norvik sastāvā. Varētu teikt, ka mūs nopirka, tikai neviens nespēja uzminēt - kas tieši. Pie mums atgriezās "vecie akcionāri", kuri vienmēr rūpējušies par mūsu bankas labklājību, vienmēr par svarīgākajām prioritātēm noteica mūsu noguldītāju intereses un tiesības, kā arī rūpējās par mūsu darbiniekiem. Mēs pilnībā atdalījām Vjatka bank no Latvijas bankas. Tās jau arī iepriekš nebija saistītas savā starpā ar finanšu operācijām, taču tagad nebūs saistītas arī korporatīvi ar akcionāru kapitālu," vēsta Tuvalkins.

Paziņojumā teikts, ka turpmāk Vjatka bank, kuras galvenā mītne atrodas Kirovā, darbosies patstāvīgi, "neatskatoties uz Eiropas banku reālijām".

"Tas tostarp ir saistīts ar paradoksālo situāciju, kad mēs, Krievijas banka, nevarējām iegādāties Sberbank obligācijas un strādāt ar militāri rūpnieciskā kompleksa uzņēmumiem. Tagad Vjatka bank ir neatkarīga organizācija," liecina bankas paziņojums.

Pēc aktīvu apmēra Norvik banka 2017.gada septembra beigās bija astotā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Norvik bankas akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Guseļņikovs.

Top komentāri

Mazais Muks
M
Process notiek pretējā virzienā. Iespējams tiek veidota čaula no kuras kādā vietā ārpus Krievijas tiks izveidota jauna banka ar kapitālu, kas nāks no Vjatkas bankas.
interesanti
i
Vai nākamais solis nav plānots, ka Vjatka Bank pārņems Norvik Bank? Un kur paliks dzejoļa skaitītājs Bromvels?
Sicīlietis
S
Kas nu kuram ir ģimene
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits