Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Maduro aizvien bauda bruņoto spēku atbalstu

Gvaido atzīst, ka Maduro gāšana nevedās kā iecerēts

Venecuēlas opozīcijas atbalstītāji, kas pagājušajā nedēļā atsaucās aicinājumam atbalstīt sacelšanos, apņemšanos gāzt prezidentu Nikolasu Maduro nespēja īstenot līdz galam, atzinis opozīcijas līderis Huans Gvaido. Tomēr tas nenozīmējot, ka drīzumā nebūs atkārtots mēģinājums, pirmdien Karakasā intervijā ziņu aģentūrai AFP sacīja Gvaido.

"Šodien ir skaidrs, ka neapmierinātība ir plaša, un bruņotie spēki nav no tās imūni," viņš norādīja. "Ir bijušas diskusijas ar civilajiem un militārajiem līderiem, kas ir gatavi nostāties mūsu konstitūcijas pusē," apgalvoja Gvaido. "Es esmu noskaņots ļoti optimistiski - mēs esam tuvu tam, lai Venecuēlā panāktu pārmaiņas."

Gvaido pauda pārliecību, ka armija galu galā pievienosies režīma oponentiem.

"Mēs gaidām, kad vēl daudzi citi pievienosies, lai paustu neapmierinātību un piedalīsies operācijā Brīvība, viņš teica. "Viss, kam būtu jānotiek šodien, ir tas, ka bruņotie spēki un atsevišķi [valsts sektora] darbinieki pārvar bailes.

Pēc vairākiem protestu gadiem Maduro kļūst arvien vājāks, uzskata Gvaido.

"Runā, ka Maduro ir Mirafloresas pilī, bet runā arī, ka viņš ir bunkurā ar galveno apsardzes grupu, kurā ir kubieši, un otru grupu, kurā ir vienības Casa Militar karavīri," sacīja Gvaido, izsakoties par Venecuēlas prezidenta apsardzes elites vienību. "Viņš vairs pat neuzticas savai augstākajai pavēlniecībai, viņš pat vairs neuzticas savai videi," piebilda Gvaido.

Gvaido 30. aprīlī aicināja bruņotos spēkus sākt sacelšanos pret Maduro režīmu, tomēr armijas vadība apliecināja uzticību Maduro, savukārt 25 sadumpojušās militārpersonas patvērās Brazīlijas vēstniecībā.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro  un Gvaido, kas janvārī sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts pagaidu vadītāju atzinušas vairāk nekā 50 valstis, arī ASV un daļa Latīņamerikas valstu. Savukārt Krievija un Ķīna ir to valstu vidū, kas turpina atbalstīt Maduro.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka Gvaido ir no tiem dejotājiem, kuriem pauti traucē... .
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Toties... fascinējošais ātrums ar kādu Gvaido "atzina" pus pasaules... .
Scorseze
S
Lai Maduro paprasa padomu Spānijas valdībai, viņiem ir zināma pieredze šajā jautājumā, gan kā "sakārtot" Eiropas labvēlību "risinājumiem", gan arī kā tikt galā ar "demokrātijas nesējiem":):):):)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits