Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Hitlera grāmata Mana cīņa kļūst par interneta bestselleru

Kādreizējā nacistu līdera un diktatora Ādolfa Hitlera grāmata Mein Kampf jeb Mana cīņa, kas savu pirmizdevumu piedzīvoja 1925.gadā, kļuvusi negaidīti populāra internetā, vēsta The Guardian. Rakstnieks Kriss Faraone to skaidro ar anonimitāti, ko lasītājam garantē digitālās versijas iegāde un lasīšana savos planšetdatoros.

Faraone atklāj, ka Mana cīņa vairāk nekā 100 000 reižu lejupielādēta par brīvu no bezpeļņas organizācijas Internet Archive, bet maksas versija par 99 dolāra centiem ierindojas Amazon.com pārdotāko propagandas un politisko grāmatu topa galvgalī.Amazon e-veikala Lielbritānijas versijā Hitlera traktāts ir populārākā lasāmviela fašisma propagandas grāmatu vidū un otra populārākā grāmata politikas zinātnes un ideoloģijas izdevumu topā. Papīra formātā grāmata gan nebauda lielu atzinību. "Cilvēki nevēlas pirkt Manu cīņu grāmatu veikalos vai izlikt to redzamā vietā savos grāmatu plauktos mājās, kur nu vēl tikt ievēroti, lasām to metro vai citā publiskā vietā," norāda Farone, skaidrojot, ka digitālās kopijas paver iespēju savu ziņkāri remdēt diskrēti un neuzkrītoši.

Top komentāri

Beidzot
B
Šajā grāmatā nav nekā pārsteidzoša. Diezgan garš,pļāpīgs,bet perfekts diktatora monologs. Tomēr daudzas atziņas,kā piemēram par finanšu kapitāla spekulāciju kaitīgumu demokrātijas bezzobainību un citas der mūsdienu pasaulei kā kulaks uz acs . Ja Fīrera domas ir trakas un neperspektīvas,kāpēc no tām baidīties ? Vai tāpēc,ka viņš GANDRĪZ iekaroja pasauli ?
Kaspars
K
Grāmata ir dabonama arī latviešu valodā. Jautāt google...
langzam
l
Īstos vēstures momentus joprojām cenšas no cilvēces noslēpt un noklusēt.Nekur negrib dzirdēt par Vācijas aristokratiju,cilvēkiem kuri atbalstīja Hitleru ,jo daudziem tas vēl joprojām nav izdevīgi,gan ASV,gan Izraēlai,gan Lielbritanijai utt.,gan pašai Krivijai.Domātājiem visu cieņu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits