Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Honkongas policija aiztur prodemokrātiskā laikraksta Apple Daily redaktorus un vadītājus

Honkongas policija ceturtdien pirmo reizi pielietojusi jauno nacionālās drošības likumu pret prodemokrātisko laikrakstu Apple Daily, aizturot piecus avīzes redaktorus un vadītājus un apsūdzot viņus sadarbībā ar ārvalstīm.

Kā pavēstīja policija, ir stingri pierādījumi, ka vairāk nekā 30 Apple Daily rakstiem bijusi "svarīga loma" sazvērestībā ar ārvalstīm noteikt sankcijas Honkongai un Ķīnai par demokrātijas atbalstītāju apspiešanu pusautonomajā pilsētā.

Apple Daily ir bieži kritizējusi Ķīnas un Honkongas valdības par kontroles pastiprināšanu pār pilsētu un atteikšanos no solījumiem, ka teritorija saglabās savas brīvības, kad Lielbritānija to 1997.gadā nodeva Ķīnai.

Ceturtdien laikraksta birojā tika veikta kratīšana, kurā piedalījās vairāk nekā 200 policistu.

Apple Daily pieder Honkongas prodemokrātisko mediju magnātam Džimijam Lai, kas pagājušā gada augustā tika aizturēts aizdomās par jaunā nacionālās drošības likuma pārkāpšanu. Šobrīd viņš izcieš 20 mēnešu cietumsodu par neatļautu pulcēšanos demokrātijas atbalstītāju demonstrācijā 2019.gada augustā.

Lai ir viens no redzamākajiem Honkongas demokrātijas kustības atbalstītājiem. 

Lai izdevumi - laikraksts Apple Daily un žurnāls Next Magazine - ir viennozīmīgi bijuši Honkongas prodemokrātiskās nometnes pusē un pauduši Pekinai kritisku nostāju.

Ķīnas pieņemtais Honkongas nacionālās drošības likums aizliedz graujošu darbību, atdalīšanos no valsts, terorismu un slepenu sadarbību ar ārvalstu spēkiem.

Pekina, kas šo likumu pieņēma, apejot Honkongas likumdošanas institūciju, apgalvo, ka tas vajadzīgs, lai atjaunotu stabilitāti Honkongā pēc demokrātijas piekritēju protestiem. Likuma pretinieki bažījas, ka tas sagraus Honkongas politiskās brīvības un samazinās tās autonomiju, ņemot vērā, ka līdzīgi likumi ir izmantoti protestu apspiešanai pārējā komunistu pārvaldītajā Ķīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits