Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IAEA: Irāna turpina ievērot kodolvienošanās prasības

Irāna savā kodolprogrammā turpina ievērot ar pasaules lielvarām 2015.gadā noslēgtās vienošanās prasības, teikts Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras (IAEA) ziņojumā.

Irāna ievēro galvenos tās kodolobjektiem paktā noteiktos ierobežojums, kas tika ieviesti apmaiņā pret smago ekonomisko sankciju atcelšanu, teikts IAEA ziņojumā, ar kuru ceturtdien iepazinusies ziņu aģentūra AFP.

Šis IAEA vērtējums sniegts tikai divas nedēļas pēc ASV prezidenta Donalda Trampa lēmuma izstāties no vienošanās, radot bažas par iespējam vienošanos saglabāt spēkā arī nākotnē.

IAEA skubināja Irānu ievērot vienošanās nosacījumus un pat darīt vairāk, nekā tas noteikts juridiskajās saistībās, lai vairotu starptautiskās sabiedrības ticību Teherānai.

Šāda pamudinājuma paušanu nav izraisījis sadarbības trūkums vai izmaiņas uzvedībā no Irānas puses, sacīja augsta IAEA galvenā biroja amatpersona.

IAEA "iedrošina veikt vairāk par [vienošanās] prasībās noteikto", lai stiprinātu uzticību, sacīja diplomāts, norādot, ka Irāna, piemēram, varētu aicināt inspektorus arī uz objektiem, kuriem tie nav prasījuši piekļuvi.

Vienošanos parakstījušās Lielbritānija, Francija, Vācija, kā arī Eiropas Savienība, Krievija un Ķīna cenšas glābt vienošanos pēc ASV izstāšanās, tomēr Irāna brīdinājusi, ka izstāsies no vienošanās, ja tai būs jācieš ASV no jauna ieviesto sankciju dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits