Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Identificēti visi Jaunzēlandes vulkāna izvirdumā bojāgājušie

Jaunzēlandē tagad ir identificēti visi bojāgājušie vulkāna izvirdumā, kas pagājušajā nedēļā notika Vaitailendas salā, paziņoja Jaunzēlandes policija.

Pēdējie oficiāli identificētie upuri, kuru vārdi tika nosaukti pēc ilgas tiesu medicīniskās izpētes, ir Austrālijas pilsoņi Ričards Ārons Elzers un Džūlija Ričardsa, kā arī ASV pilsone ar dzīvesvietu Austrālijā Barbara Džīna Holandere.

Izvirdums notika 9.decembrī, kad salā atradās 47 cilvēki - tūristi no Austrālijas, Jaunzēlandes, ASV, Ķīnas, Lielbritānijas, Malaizijas un Vācijas, kā arī vietējie gidi. Lielākā daļa bojāgājušo ir austrālieši.

Oficiālais bojāgājušo skaits ir 18, ieskaitot divus pazudušos, kas vēl tiek meklēti Vaitailendas salas piekrastes ūdeņos, bet jau tiek uzskatīti par mirušiem. Policija otrdien, 17.decembrī, pirmoreiz informēja, ka šie pazudušie ir Austrālijas pilsone Vinona Džeina Lengforda un Jaunzēlandes pilsonis Heidens Braiens Māršals-Inmens.

"Katastrofas upuru identifikācijas process tagad ir pabeigts," paziņoja policija.

Tagad ir identificēti visi bojāgājušie. Ir arī nosaukti viņu vārdi, izņemot vienu upuri, kas nedēļas nogalē nomira slimnīcā Sidnejā un kura ģimene pieprasīja neizpaust viņa personas datus. 

No 18 bojāgājušajiem vismaz 12 bija Austrālijas pilsoņi, bet vēl trīs bija ASV pilsoņi, kas pastāvīgi dzīvojuši Austrālijā. 

Mediji ziņoja, ka arī Sidnejā mirušais vīrietis bijis Austrālijas pilsonis. Abi pārējie upuri bija Jaunzēlandes pilsoņi, kas strādāja par gidiem uz šī vulkāna.

Varas iestādes veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kāpēc tūrisma firmām bija atļauts vest apmeklētājus uz vulkānu dažas dienas pēc tam, kad zinātnieki bija paaugstinājuši tā draudu līmeni.

Oficiālās izmeklēšanas saistībā ar šo vulkāna izvirdumu varētu turpināties pat gadu, pirmdien pavēstīja premjerministre Džasinda Ārderna, norādot, ka izmeklēšanu rezultātā potenciāli var tikt piespriesti sodi līdz pat pieciem gadiem cietumā.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka dažiem atsitīs vēlmi ložņāt ap vulkāniem . Bet atmiņa jau cilvēkiem īsa ... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits