Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Indija pārmet Krievijai atpalicību militāro tehnoloģiju jomā

Indija pieļauj, ka varētu atteikties no sadarbības ar Krieviju piektās paaudzes iznīcinātāja izstrādē, ņemot vērā Krievijas atpalicību militāro tehnoloģiju jomā un to, ka iecerētā lidmašīna visticamāk nespēs konkurēt ar amerikāņu F-35, vēsta izdevums Defense News.

Izdevums atsaucas uz Indijas Gaisa spēku ziņojumu, kurā teikts, ka lidmašīnai, kas tiek veidota uz Krievijas piektās paaudzes iznīcinātāja Su-57 bāzes, nav pietiekami nemanāma.

Turklāt tai nav moduļa tipa dzinēja, kas savukārt novedīs pie iznīcinātāja tehniskās apkalpošanas sadārdzināšanās, norādījuši armijas pārstāvji.

Balstoties šajos apsvērumos, militārpersonas mudinājušas savas valsts amatpersonas izstāties no kopīgās Krievijas un Indijas programmas FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft). Krievijas puse izdevumam šo informāciju nav komentējusi.

Krievijas uzņēmums Suhoj un Indijas Hindustan Aeronautics pie piektās paaudzes iznīcinātāja strādā kopš 2007.gada. Atbilstoši aplēsēm programmas budžets varētu būt desmit miljardi dolāru.

Top komentāri

Alberts
A
Viss ir ļoti, ļoti vienkārši - kamēr Krievija savu bruņojumu būvēja uz padomju tehnikas bāzes padomju rūpnīcās (tostarp Ukrainā), tās samērā lēto militāro tehniku pirka. Pie tam Krieviju bieži veica barteri, piemēram, kā gluži nesen ar Indonēziju, kas pretī deva palmu eļļu. Tagad Krievijas cenas kā citiem ražotājiem un pie tam daudz zemākas kvalitātes preces. Ne velti apstājusies Krievijas kuģubūve, kas izmantoja Rietumvalstu dzinējus. Secinājumus izdariet.
rekur
r
Visas pircējvalstis grib lai krievi kara tehniku ražotu pie viņiem. Arī Sauda Arābija prasa lai SS-400 ražotu pie viņiem. Tāpēc Indija šantažē krievus ar draudiem atteikties no pirkuma. Piem. ASV tankus Abrams ražo Ēģiptē, jo pretējā gad. viņus nepirktu. F-35 amerikāņi Indijā noteikti neražos. ja vien viņi vispār viņu ražos. Lidmašīna ir ārprātīgi dārga un Tramps aicina atteikties no viņas ražošanas. Pagaidām galvenā masveida lidmašīna ir F-16.
Indira Pidrilla
I
Tikai tad rodas jautajums, kapec Indija ieperk no Krievijas militaro tehniku?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits