Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Indonēzijā pārspēti pasaules rekordi lāpu aizdedzināšanā

Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā uzstādīti divi jauni pasaules rekordi lāpu aizdedzināšanā, kuros piedalījās 3777 cilvēki no 36 valstīm, svētdien paziņojuši pasākuma organizatori. Kopumā Džakartā tika aizdedzinātas aptuveni 3700 lāpu, un, piedaloties 3690 cilvēkiem, sestdien pilsētas stadionu apgaismoja pasaulē "lielākā lāpu parāde".

"Tas bija vienreizīgi. Lija viegls lietus, bet cilvēki tik un tā ieradās. Mēs dziedājām, mēs svinējām pasauli un mīlestību, un mēs pārspējām divus pasaules rekordus," aģentūrai AFP paziņoja viens no pasākuma organizētājiem Džamals Hasmanans.

Lai pārspētu pirmo rekordu, dalībniekiem vienam pēc otra bija jāaizdedzina lāpas un jātur tās degam vismaz desmit minūtes, bet otrā rekorda pārspēšanai bija jādodas vismaz 45 līdz 50 minūšu ilgā lāpu gājienā.

"Gājiena laikā dažas lāpas izdzisa, līdz ar to [degošo lāpu] skaits saruka. Bet viss ir kārtībā (..), mums tik un tā izdevās pārspēt rekordu," atzīmēja Hasmanans, piebilstot, ka šie pasākumi jau iekļauti Ginesa Pasaules rekordu grāmatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits