Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Indonēzijas parlaments atbalsta ārpuslaulību seksa aizliegumu

Indonēzijas parlaments otrdien apstiprinājis jauno kriminālkodeksu, kas cita starpā aizliedz seksuālas attiecības ārpus laulībām.

Tiesību aizstāvju organizācijas ir protestējušas pret jauno kriminālkodeksu, nosodot pilsonisko un politisko brīvību apspiešanu un virzīšanos pretī fundamentālismam.

Vispretrunīgāk vērtētie panti jaunajā kriminālkodeksā ir aizliegumi stāties seksuālas attiecības pirms laulībām un ārpus laulībām, kā arī neprecētu pāru kopdzīves aizliegums.

Pastāv arī lielas bažas, ka likumam var būt milzīga ietekme uz LGBTQ kopienu Indonēzijā, kur viendzimuma laulības nav atļautas.

Indonēzijas Likuma un Cilvēktiesību ministrijas pārstāvis pirms balsojuma parlamentā aizstāvēja jauno kriminālkodeksu un norādīja, ka jaunais likums aizstāvēs laulību institūciju.

Viņš sacīja, ka par pirmslaulību un ārpus laulību seksuālajām attiecībām varēs ziņot tikai laulātais draugs, vecāki vai bērni.

Debates par Indonēzijas kriminālkodeksa atjaunošanu ilgst jau desmitiem gadu.

Tiesību aizstāvju grupas apgalvo, ka labojumu priekšlikumi liecina par pāreju uz fundamentālismu valstī, kas ilgu laiku tika slavēta par savu reliģisko toleranci un kuras konstitūcijā ir iekļauts sekulārisms.

"Mēs ejam atpakaļ (..), represīvos likumus vajadzēja atcelt, taču likumprojekts parāda, ka ārzemju zinātnieku argumenti ir patiesi un ka mūsu demokrātijā neapšaubāmi iestājusies lejupslīde," ziņu aģentūrai AFP sacīja organizācijas "Amnesty International" Indonēzijas direktors Usmans Hamids.

Aptuveni simts cilvēki pirmdien miermīlīgi protestēja pret jaunā kriminālkodeksa pieņemšanu, un demonstrācija pie parlamenta plānota arī šodien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits