Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Informācija par aviokatastrofas cēloņiem atrodas aptuveni 3000 metru dziļumā

Izmeklētāji paziņojuši, ka, iespējams, nekad neatradīs melnās kastes no pirmdien Atlantijas okeānā iekritušās aviokompānijas Air France lidmašīnas ar 228 pasažieriem. Tomēr izmeklētāji gatavi darīt visu, lai noskaidrotu mīklainās aviokatastrofas cēloņus.

Francijā un Brazīlijā izsludinātas nacionāla mēroga sēras, lai pieminētu aviokatastrofas upurus.

Brazīlijas Gaisa spēku lidmašīna trešdien pamanījusi atlūzu, kuras diametrs ir aptuveni septiņi metri. Ievērots arī 20 kilometru garš eļļas plankums. Daudzas mazāka izmēra atlūzas pamanītas piecu kilometru apkaimē. Brazīlijas amatpersonas arī apstiprinājušas, ka otrdien atrastās atlūzas pieder Air France lidmašīnai.

Francijas Civilās aviācijas pārvaldes izmeklētāji trešdien paziņoja, ka būs grūti atrast lidmašīnas melnās kastes, kurās atrodas svarīga informācija, kas atvieglotu noslēpumainās katastrofas cēloņu izzināšanu. Visticamāk, melnās kastes atrodas okeāna dzelmē vismaz 3000 metru dziļumā, raksta AP.

Meklēšanā tiks iesaistītas divas franču minizemūdenes, bet tās katastrofas rajonā ieradīsies tikai nedēļas beigās. Tomēr bezpilota zemūdeņu iesaistīšana neatvieglo izmeklētāju darbu, jo viņiem nav pat aptuvenas nojausmas, kur lidmašīnas lielākās atlūzas varētu būt nogrimušas.

Franču izmeklētāji nesteidzas izvirzīt jaunas versijas par notikušo. Vien zināms, ka pirms pazušanas no radariem ar lidmašīnu viss bijis kārtībā, nav saņemti brīdinājumi no pilota. Tomēr izmeklētāji solīja, ka turpinās strādāt un izskatīt visus iespējamos variantus. Paredzēts, ka līdz jūnija beigām tiks publiskots plašāks ziņojums ar izmeklēšanas gaitā gūtajiem secinājumiem.

Brazīlijā ceturtdien noslēdzas trīs dienu nacionālās sēras, kurās piemin 58 šīs valsts pilsoņus, kuri atradās avarējušajā lidmašīnā.

Savukārt Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un 61 lidmašīnā lidojušā Francijas pilsoņa radinieki trešdien pulcējās uz emocionālu piemiņas dievkalpojumu Parīzes Dievmātes katedrālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits