Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Īrijā notiesāts izvarotājs no Latvijas

Īrijas tiesa 47 gadus vecam Latvijas valstspiederīgajam piespriedusi septiņu gadu cietumsodu par izvarošanu un seksuālu vardarbību pret sievieti, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls Baltic Ireland.

Tiesa atzina apsūdzēto par vainīgu seksuālā vardarbībā un izvarošanā, kā arī nelikumīgā 42 gadus vecas sievietes ieslodzīšanā viņas dzīvesvietā 2014.gada 17.novembrī.

Cietusī sieviete bija ieradusies Īrijā no kādas Eiropas valsts dažus gadus pirms notikušā un īrēja istabu dzīvoklī kopā ar kādu vīrieti. 17.novembra vakarā viņa ieradās mājās, kur dzīvokļa kaimiņš lietoja alkoholu kopā ar apsūdzēto. Sieviete iegāja savā guļamistabā skatīties televizoru, bet drīz pēc tam kaimiņš pieklauvēja pie durvīm un iepazīstināja viņu ar savu draugu.

Sieviete policistiem vēlāk pastāstīja, ka jutusi "kaut ko nelabu", tāpēc istabas durvīm priekšā piestūmusi bufeti. Vīrietis tik un tā spējis ielauzties viņas istabā. Viņš meties sievietei virsū, sācis sist un raut nost viņas un savu apģērbu, laizījis viņas seju un kodis krūtīs. Neskatoties uz sievietes pretošanos un kliegšanu, vīrietis viņu izvarojis. Pēc apģērbšanās viņš teicis: "Ja es gribu seksu ar tevi, es to dabūju."

Sieviete vēlāk par izvarošanu pastāstījusi draugam, kurš izsaucis policiju un nogādājis viņu slimnīcā pārbaužu veikšanai. Varmāka vēlāk tika apcietināts Limerikā.

Portāls vēsta, ka cietusī pēc notikušā "ārkārtīgi baidās no vīriešiem" un naktīs cieš no murgiem. Viņa lieto arī medikamentus. Lai gan sieviete ir atgriezusies savā dzimtajā valstī, viņa joprojām baidās, ka izvarotājs varētu viņu atrast.

Apsūdzētā vīrieša advokāte tiesā sacīja, ka viņas klients pirms uzbrukuma bija dzēris nedēļām ilgi un neapjēdza, ko dara, jo atradās smagā alkohola reibumā. Viņš izjūtot riebumu pret sevi. Vīrietis ir atvainojies par savu uzvedību un saprot, ka viņam jāsaņem bargs sods. Aizstāve sacīja, ka viņas klientam nav iepriekšējas sodāmības un šis uzbrukums nebija plānots.

Piespriežot septiņu gadu cietumsodu, to piemērojot ar atpakaļejošu datumu - 2014.gada 19.novembri, kad vainīgais tika apcietināts, tiesa ņēma vērā apsūdzētā atzīšanos un to, ka viņš ir ārzemnieks, kurš ļoti slikti runā angliski.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits