Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Izraēla: ES iecere marķēt ebreju apmetņu ražojumus ir "slēpts antisemītisms"

Izraēlas enerģētikas ministrs Juvals Šteinics otrdien paziņoja, ka Eiropas Savienības (ES) priekšlikums īpaši marķēt preces, kas ražotas ebreju apmetnēs okupētajās palestīniešu teritorijās, ir "slēpts antisemītisms".Ar savu paziņojumu Šteinics nācis klajā pirms ES gaidāmā lēmuma par visu no ebreju apmetnēm Rietumkrastā, Austrumjeruzalemē un Golānas augstienēs importēto preču marķēšanu.

Dažas izraēliešu amatpersonas izteikušās, ka lēmums var tikt pieņemts jau trešdien."Jūs patiesībā redzat, ka daži cilvēki un šeit, Eiropas Savienībā, diemžēl dažas institūcijas vēršas pret Izraēlu ar pasākumiem, kam līdzīgās situācijās nav precedentu," žurnālistiem norādīja Šteinics. "Tādējādi mēs to nevaram uztvert citādi kā zināmu slēptu antisemītismu."Dažas ES dalībvalstis ir ārkārtīgi neapmierinātas ar progresa trūkumu Tuvo Austrumu miera procesā, kā arī ar ebreju apmetņu paplašināšanu kopš 1967.gada kara okupētajās teritorijās.Iecere marķēt šajās apmetnēs ražotās preces pirmo reizi izskanēja 2012.gadā, un Eiropas Komisija (EK) jau vairākus mēnešu aktīvi ķērusies pie tās īstenošanas.Izraēla apgalvo, ka tas faktiski būšot ebreju apmetņu ražojumu boikots, kamēr ES uzstāj, ka tā būšot vienīgi patērētāju informēšana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits