Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izraēlas ģenerālis: Arābu pavasaris draud izvērsties par islāmistu ziemu

"Arābu pavasarim" varētu sekot "radikālo islāmistu ziema", pirmdien brīdināja Izraēlas ģenerālis Ejals Eizenbergs.

"Tas, kas tika uzskatīts par arābu tautu pavasari, varētu pārvērsties par radikālo islāmistu ziemu, un tas palielina kara iespējamību šajā reģionā," norādīja militārpersona, uzstājoties ar uzrunu Telavivas Nacionālo pētījumu institūtā.

Viņaprāt, šādā konfliktā varētu tikt izmantoti masu iznīcināšanas ieroči.

Protesti pret gadu desmitiem valdījušajiem režīmiem pāršalkuši Tunisiju un Ēģipti, kur ilggadējie prezidenti bijuši spiesti atkāpties, kā arī Bahreinu, Lībiju, Maroku, Sīriju un Jemenu.

Eizenbergs arīdzan brīdināja, ka Izraēlas un Turcijas attiecību pasliktināšanās arī vairo reģionālā konflikta iespējamību.

Jāatgādina, ka Izraēlas un Turcijas savstarpējās attiecības būtiski pasliktinājušās pēc Izraēlas spēku uzbrukuma Gazas joslas palīdzības flotilei, kura laikā dzīvību pagājušā gada maijā zaudēja deviņi turku aktīvisti. Kārtējais trieciens abu valstu attiecībām bija pagājušajā nedēļā presē publicētie ANO ziņojuma secinājumi, ka Izraēla, apturot Gazas palīdzības flotili, lietojusi pārmērīgu spēku. Tomēr ziņojumā arī atzīts, ka Izraēlas īstenotā Gazas joslas blokāde uzskatāma par likumīgu. Tas saniknojis gan Turciju, gan palestīniešus.

Piektdien Izraēlas un Turcijas attiecības tika vēl vairāk saspīlētas, jo Ankara, reaģējot uz presē publicētajiem ANO ziņojuma izvilkumiem, izraidīja Izraēlas vēstnieku. Turcija arī paziņoja, ka pārtrauc jebkādu militāro sadarbību ar Izraēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits