Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Izraēliešu karavīrs pavērsis šaujamieroci pret palestīniešiem, kuri pagājušajā nedēļā piedalījās demonstrācijā Bētlemes pilsētā okupētajā Rietumkrastā

Izraēlieši nikni par rezolūciju, kas nosoda ebreju apmetnes

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pasludinājis diplomātisko karu pret valstīm, kuras pagājušajā piektdienā atbalstīja ANO Drošības padomes (DP) rezolūciju, kas nosoda ebreju apmetņu būvniecību palestīniešu apdzīvotajās teritorijās Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē. Visasāko kritiku viņš veltījis aizejošā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijai, kas neizmantoja veto tiesības un pieļāva rezolūcijas pieņemšanu. Izraēlas valdība paziņojusi, ka nepārtrauks jaunu apmetņu būvniecību, trešdien lasāms laikrakstā Diena.

Netanjahu ir atcēlis šonedēļ paredzēto Ukrainas premjerministra Volodimira Groismana vizīti Izraēlā, jo Ukraina bija viena no 14 ANO DP dalībvalstīm, kuras 23. decembrī atbalstīja Izraēlai netīkamo rezolūciju. 

Kijeva, kuras Ārlietu ministrija pirmdien izsauca Izraēlas vēstnieku, paskaidrojusi, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tā atbalstīja rezolūciju, ir Krievijas īstenotā Krimas aneksija un militārā agresija Austrumukrainā, raksta izdevums Haaretz

Izraēlas Ārlietu ministrija šonedēļ paziņojusi, ka ierobežos attiecību līmeni ar 12 no 15 ANO DP dalībvalstīm – Lielbritāniju, Franciju, Krieviju, Ķīnu, Japānu, Ukrainu, Angolu, Ēģipti, Urugvaju, Spāniju, Senegālu un Jaunzēlandi. Izdevums The Times of Israel vēsta, ka šo valstu ārlietu ministri un vēstnieki netiks uzņemti Izraēlas Ārlietu ministrijā, viņiem arī netikšot nodrošināta audience pie Netanjahu. 

Netanjahu pagājušajā nedēļā atsauca vēstniekus no Jaunzēlandes un Senegālas, kuras kopā ar Venecuēlu un Malaiziju iesniedza ANO DP rezolūcijas projektu, un solīja pārtraukt aptuveni astoņu miljonu dolāru (7,6 miljoni eiro) lielu Izraēlas finansējumu ANO institūcijām. 

Izraēlas līderi saniknojušajā ANO DP rezolūcijā teikts, ka ebreju apmetnēm teritorijās, kuras Izraēla okupēja 1967. gadā, "nav tiesiska pamatojuma" un to celtniecība "klaji pārkāpj starptautiskos likumus". 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 28.decembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits