Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izturēt pazemē palīdzējusi joga un pastaigas

No iebrukušā tuneļa pēc 17 dienu pavadīšanas pazemē Indijā izglābtais 41 strādnieks ievietots slimnīcā, lai veiktu veselības pārbaudes; izglābtie jūtas labi un gaida atgriešanos pie tuviniekiem, vēsta BBC.

Viņi atceras, ka pārdzīvot neziņu par iespējamo izglābšanu palīdzējusi cerības nezaudēšana, savstarpēja uzmundrināšana, joga un izkustēšanās, ik dienas staigājot pa divus kilometrus garo un 8,5 metrus augsto tuneļa posmu, kurā viņi bija iesprostoti, ziņo Reuters

Visvairāk palīdzējis brīdis, kad glābēji pa tehniskās apkalpošanas caurulēm varējuši nodrošināt viņiem sakarus ar ārpasauli, piegādāt skābekli, ēdamo, dzeramo, medikamentus un telefonu uzlādēšanas ierīces. "Pirmajā dienā visi bija ļoti bezcerīgi un bēdīgi. Mēs nezinājām, vai kāds ārpusē zina, ka esam iesprostoti. Bet, kad glābēji ar mums sazinājās, izmantojot cauruli, mēs uzzinājām, kādus pasākumus veic, lai mūs izglābtu. Tagad es, mana ģimene un viss mūsu ciems esam ļoti laimīgi," Reuters citē 39 gadus veco strādnieku Birendru Kišku.

Strādnieki otrdien pa vienam tika izvilkti no pazemes pa nogruvušo akmeņu, zemes un betona aizsprostojumā izurbtu 90 cm platu eju, kurā ievietota caurule 60 metru garumā.

4,5 kilometrus garais Silkjaras tunelis paredzēts būvējamai 1,5 miljardus ASV dolāru izmaksājošajai Čar Dhamas šosejai – vienam no premjerministra Narendras Modi ambiciozajiem projektiem, kurā plānota hinduistu svētceļojumu vietu savienošana ar 890 kilometru garu ceļu tīklu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits