Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Viena no apstrīdētajām Kuriļu salām

Japānas delegācija dodas uz Kuriļu salām pētīt iespējamo ekonomisko sadarbību ar Krieviju

Japānas valdības delegācija otrdien devās veikt pirmo izpēti par iespējamiem kopīgiem ekonomikas projektiem ar Maskavu Krievijas pārvaldītajās Kuriļu salās, kuras Japāna uzskata par savu teritoriju, vēstīja šīs valsts plašsaziņas līdzekļi.

70 Japānas valdības un privātā sektora eksperti devās uz Hokaido salu, lai pētītu iespējamo ekonomisko sadarbību Kuriļu salās tādās jomās kā zivsaimniecība, tūrisms un veselības aprūpe, atsaucoties uz Japānas Ārlietu ministrijas sniegto informāciju vēstīja ziņu aģentūra Kyodo.

Premjerministra Sindzo Abes īpašā padomnieka Eiči Hasegavas vadītā delegācija piecu dienu laikā plāno apmeklēt trīs Hokaido tuvumā esošas salas, tostarp Kunasiri un Etorofu, kuras Krievijā pazīstamas kā Kunašira un Iturupa.

"Šis ir nozīmīgs solis," Hasegava sacīja žurnālistiem, vēstīja raidsabiedrība NHK. "Mēs nevarēsim izstrādāt konkrētus projektus, neizprotot vietējo situāciju," viņš piebilda.

Japāna pretendē uz Krievijas kontrolētajām Kuriļu salām, kuras tā dēvē par Ziemeļu teritorijām. Padomju karaspēks ieņēma Kuriļu salas 1945.gadā pēc tam, kad Japāna piekrita Potsdamas deklarācijas nosacījumiem, atzīstot sakāvi Otrajā pasaules karā.

Strīda par salām dēļ Krievijas un Japānas starpā pēc Otrā pasaules kara nav noslēgts miera līgums.

Abe un Krievijas prezidents Vladimirs Putins decembrī tikās Japānā un vienojās sākt kopīgu ekonomisko darbību salās. Japāna cer, ka tāda darbība palīdzēs atrisināt gadu desmitiem ilgušo teritoriālo strīdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits