Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Jaroslavs Kačiņskis kandidēs prezidenta vēlēšanās, lai turpinātu brāļa iesākto misiju

Aviokatastrofā bojāgājušā Polijas prezidenta Leha Kačiņska dvīņubrālis Jaroslavs Kačiņskis pirmdien paziņoja, ka piedalīsies ārkārtas prezidenta vēlēšanās, lai turpinātu brāļa iesākto misiju.


L.Kačiņskis un vēl 95 cilvēki, kuru vidū bija liela daļa Polijas valsts pārvaldes elites, 10.aprīlī gāja bojā aviokatastrofā Krievijā, kad Polijas delegācija bija ceļā uz Katiņas slaktiņa upuru piemiņas pasākumu. Saskaņā ar Polijas konstitūciju tagad jārīko ārkārtas prezidenta vēlēšanas, kas notiks 20.jūnijā.


«Mums jāpārvar personīgās sēras un jāuzņemas šī misija, neraugoties uz personīgo traģēdiju. Tieši tādēļ esmu pieņēmis lēmumu kandidēt Polijas prezidenta vēlēšanās,» paziņoja J.Kačiņskis.


Politikas analītiķi gan uzskata, ka viņam būs grūti pārspēt valdošās partijas Pilsoniskā platforma izvirzīto kandidātu Broņislavu Komorovski, kurš pašlaik ir Sejma priekšsēdētājs un pilda prezidenta pienākumus. Jaunākā sabiedriskās domas aptauja rāda, ka par B.Komorovski gatavi balsot 49% vēlētāju, bet J.Kačiņskis var rēķināties ar 26% vēlētāju balsīm. Tomēr vēlētāju noskaņojumu varētu ietekmēt līdzjūtība J.Kačiņskim, kurš traģiski zaudējis brāli. «Būtībā vēlētāji balsos nevis par viņu, bet gan par viņa brāli. Viņa kampaņas rīkotāji izmantos līdzjūtību par brāļa nāvi,» aģentūrai Reuters stāsta Polijas politikas analītiķis Kšištofs Bobinskis.


60 gadu vecais J.Kačiņskis savulaik kopā ar brāli izveidoja Likuma un taisnīguma partiju. Viņš bija Polijas premjers no 2006. līdz 2007.gadam, kad valdīja kopā ar brāli. Tolaik dvīņubrāļu Kačiņsku duetam bija diezgan saspīlētas attiecības ar Krieviju un Vāciju; Eiropā uz viņiem raudzījās ar neuzticību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits