Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jašins apšauba Ņemcova slepkavībā aizturēto personu vainu

Pazīstamais Krievijas opozicionārs un nogalinātā politiķa Borisa Ņemcova līdzgaitnieks Iļja Jašins intervijā britu raidorganizācijai BBC paudis lielu skepsi par Ņemcova slepkavībā aizturēto personu vainu.

Jašins apšaubīja, ka apsūdzētie tiešām bijuši atbildīgi par slepkavības organizēšanu un noraidīja iespēju, ka aiz tās varētu stāvēt radikālie islāmisti.

Viņš pauda pārliecību, ka Ņemcova slepkavas meklējami Krievijā, iespējams, pat valdībā.

Tiesā svētdien tika nogādāti pieci apsūdzētie. Diviem no viņiem - Zauram Dadajevam un Anzoram Gubaševam - izvirzītas apsūdzības slepkavībā personu grupā, kā arī nelikumīgā ieroču apgrozījumā, kas veikta grupā. Tiesa viņiem kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu līdz 28.aprīlim.

Dadajevs savās liecībās atzinis līdzdalību šajā noziegumā, paziņoja tiesa.

Pārējiem trim aizturētajiem - Anzora Gubaševa brālim Šagidam, kā arī Hamzatam Bahajevam un Tamerlanam Eskerhanovam - apsūdzības tiesas sēdē netika izvirzītas. Šagidam Gubaševam tika noteikts apcietinājums līdz 7.maijam, bet Bahajevam un Eskerhanovam - līdz 8.maijam.

Vēl viens aizdomās turamais Čečenijas galvaspilsētā Groznijā policijas aplenkumā uzspridzinājās, liecina mediju sniegtā informācija.

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs svētdien raksturoja Dadajevu kā drosmīgu karavīru, īstenu Krievijas patriotu un ticīgu cilvēku, kuru šokējušas Francijas satīras žurnālā Charlie Hebdo publiskotās pravieša Muhameda karikatūras.

Krievijas izmeklētāji iepriekš norādīja, ka pēta arī varbūtību, ka Ņemcovs nogalināts par to, ka aizstāvējis karikatūru publicēšanu.

Taču Jašins intervijā BBC norādīja, ka Ņemcovs nav bijis skaļš musulmaņu radikālisma kritiķis un koncentrējis savu kritiku uz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un valdību.

Jašins netic, ka Ņemcova slepkavas būtu meklējamas ārpus Krievijas, un pašu slepkavību nodēvēja par teroraktu sabiedrības nobiedēšanai.

Ja Krievijas varasiestādēm būtu kādi pierādījumi, kas liecinātu par abu apsūdzēto vainu, tie būtu publicēti, uzskata Jašins.

"Es uzskatu, ka slepkavības organizētāji atrodas Krievijā, un es uzskatu, ka viņi atrodas Krievijas valdībā," viņš piebilda.

Viņš uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai slepkavības organizatori tiktu notverti, jo, paliekot brīvībā, Ņemcova slepkavība var nebūt tāda pēdējā.

Jašins norādīja, ka Ņemcova slepkavības vieta netālu no Kremļa liek viņam domāt, ka tā nav notikusi bez varasiestāžu atbalsta. Tādēļ būtu jāsāk izmeklēšana pret cilvēkiem, kurus Ņemcovs pēdējos gados ir kritizējis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits