Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunzēlande un Austrālija valstī ielaidīs tikai pilsoņus un pastāvīgos iedzīvotājus

Cenšoties ierobežot Covid-19 izplatību, Austrālija un Jaunzēlande ar dažiem izņēmumiem turpmāk ielaidīs valstī tikai savus pilsoņus un pastāvīgos iedzīvotājus, paziņojuši šo valstu premjerministri.

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons paziņoja, ka aizliegums iebraukt valstī visiem, kas nav Austrālijas pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji, stāsies spēkā piektdienas vakarā.

Par līdzīgu soli paziņoja arī Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna. "Es apzinos, cik neparasti tas ir. Nekad iepriekš Jaunzēlandes vēsturē nav izmantotas tādas pilnvaras kā šīs," sacīja Ārderna.

Jaunzēlandē izņēmumi būs ārvalstu pilsoņi, kuri ir Jaunzēlandes pilsoņu vai pastāvīgo iedzīvotāju bērni vai partneri, kā arī daži ar veselības aprūpi saistīti profesionāļi. Pārējiem ārvalstu pilsoņiem Jaunzēlandes robežas tiks slēgtas minūti pirms pusnakts.

Ārderna atzina, ka ir nobažījusies par to, ka ārvalstu viesi Jaunzēlandē neievēro pašizolēšanos, un norādīja, ka tas ir nepieņemams risks, kas jāizbeidz.

Jaunzēlandē līdz šim apstiprināti 28 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tostarp 18 gadījumi apstiprināti pēdējo 48 stundu laikā.

Cīnoties pret Covid-19 izplatību, Jaunzēlande un Austrālija ir ieviesušas vairākus ierobežojumus, bet vēl nav slēgušas skolas un citas institūcijas.

Politiķi cer, ka robežu slēgšana ārvalstu pilsoņiem palīdzes palēnināt koronavīrusa izplatību tik daudz, lai būtu iespējams izvairīties no vēl stingrāku pasākumu īstenošanas.

Austrālijā līdz šim apstiprināti 642 inficēšanās gadījumi ar Covid-19.

Morisons sacīja, ka aptuveni 80% no gadījumiem Austrālijā ir cilvēki, kas saslimuši ar Covid-19 ārzemēs, vai cilvēki, kuri kontaktējušies ar personām, kas bijušas ārzemēs.

Nesen veikta sabiedriskās domas aptauja liecina, ka 69% austrāliešu atbalsta robežu slēgšanu.

Ārderna atklāja, ka aizliegums attieksies arī uz ārvalstu pilsoņiem ar vīzām.

"Šodienas lēmums apturēs visus tūristus vai pagaidu vīzu saņēmējus, piemēram, studentus vai viesstrādniekus, no (..) iebraukšanas Jaunzēlandē," norādīja premjere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits