Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Jaunzēlandes šāvējs bruņuvesti rotājis ar nacistu iecienītu simbolu

Vīrietis, kurš ir aizdomās turētais par 49 cilvēku nošaušanu un vēl teju 50 cilvēku sašaušanu divās Jaunzēlandes mošejās, savu ekipējumu bija izrotājis ar simbolu, kas ir iecienīts neonacistu un okultisma piekritēju aprindās. Proti, vīrieša bruņuvesti rotājis tā dēvētais Melnās saules simbols, liecina fotogrāfija, kas 12. martā ievietota 28 gadus vecā Brentona Taranta Twitter kontā. Viņa konts šobrīd jau dzēsts.

Simbols, kas rotā otrā pasaules kara laikā Heinriha Himlera pārvaldītās Vevelsburgas pils Ģenerāļu zāles grīdu un ir atvasināts no simboliem ar krietni senāku izcelsmi, ir populārs galēji labējo ekstrēmistu un neonacisma kustību pārstāvju vidū, nereti parādījies arī ekstrēmistu gājienos, piemēram, 2017. gada sadursmēs starp labējiem un kreisā spārna piekritējiem Šarlotsvilā, ASV.

Tāpat šāvēja ievietotajos attēlos Twitter redzams, ka uz ieroču magazīnām uzrakstīti vairāku masu slepkavu vārdi, piemēram, Aleksandra Bisoneta vārds. Viņš izcieš mūža ieslodzījumu par sešu cilvēku nošaušanu mošejā Kanādā. Tāpat uz magazīnām redzams Lukas Traīni vārds - šis cilvēks tiek turēts aizdomās par sešu afrikāņu nošaušanu Itālijā pērnā gada februārī. 

Uz magazīnām arī redzami datumi un nosaukumi vēsturiskām kaujām, kurās Osmaņu impērija cieta sakāves, kā arī nacistu kustības simpatizētāju vidū zīmīgais skaitlis 14, kas simbolizē 14 vārdu saukli, ko aptuveni var tulkot kā "mums jānodrošina mūsu tautas eksistence un baltādaino bērnu nākotne".

Austrālijas premjers Skots Morisons šāvēju raksturoja kā "ekstrēmistu, labējā spārna pārstāvi un vardarbīgu teroristu."

Jāatgādina, ka aizdomās turētais pirms uzbrukuma tīmeklī bija publiskojis desmitiem lappušu garu manifestu, kurā tostarp pausts naids pret imigrantiem un musulmaņiem.

Top komentāri

ļuļa
ļ
diena klaji melo. luca traini itālijā nenošāva 6 melnos. viņš vispār nevienu nenošāva, un neviens no viņa uzbrukuma negāja bojā. viņš gan sašāva, proti ievainoja 6 melnos, bet ir tomēr starpība starp ievainoto un līķi? bet dienai acīmredzot nekautrējas melot, lai tikai parādītu cik nabaga mgirantiem grūti jācieš no ļaunajiem baltajiem nacionālistiem.
reptilis
r
..jā,un ar kādiem simboliem slaktē musulmāņi...ebreji...kristieši...impēristi...globālisti???:))))
reptilis
r
....un ,par cēloņiem ne vārda:(((
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits