Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaunzēlandes tiesa piespriež cietumsodu bēgošajam miljonāram

Jaunzēlandes tiesa piektdien piespriedusi četru gadu un septiņu mēnešu cietumsodu "bēgošajam miljonāram" Hui Gao, kurš 2009.gadā aizbēga no valsts, kad banka kļūdas dēļ ieskaitīja viņa kontā desmit miljonus Jaunzēlandes dolāru (4,6 miljonus latu).

2009.gada aprīlī, kad Gao vēlējās paņemt kredītā no bankas 100 000 dolāru, banka Westpac kļūdaini ieskaitīja viņa kontā desmit miljonus. Kļūda tika atklāta pāris dienu laikā, bet Gao un viņa toreizējā partnere Kara Haringa jau bija paspējuši pārskaitīt lielāko daļu naudas uz citiem kontiem un aizbēgt uz Ķīnu.

Gao bēguļoja ilgāk nekā divus gadus, līdz beidzot tika notverts pagājušā gada septembrī, mēģinot iebraukt Honkongā. Viņš tika arestēts, pamatojoties uz orderi, ko izdevis Interpols. Gao tika tiesāts Jaunzēlandē, kur atzina savu vainu septiņos punktos par zādzību.

Notiesāta ir arī viņa partnere, kura atzīta par vainīgu naudas atmazgāšanā. Tiesa lēma, ka viņai deviņi mēneši jāpavada mājas arestā un jāatmaksā gandrīz 12 000 Jaunzēlandes dolāru (aptuveni 5500 latu), ko viņa ieguvusi, izmantojot Gao kredītkarti.

Bēguļošanas laikā Gao un Haringai piedzimis dēls, bet pāris izšķīrās vēl pirms notveršanas. Pagājušā gada februārī Haringa brīvprātīgi atgriezās Jaunzēlandē un padevās. Tomēr 3,8 miljoni no nozagtās naudas joprojām nav atgūti, un Gao joprojām nav paskaidrojis, kas ar to noticis, informēja tiesa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits