Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jemenā nogalināts radikālais Al Qaeda garīdznieks Anvars al Avlaki

Jemenā nogalināts ASV dzimušais radikālais jemeniešu sludinātājs Anvars al Avlaki, kurš tiek uzskatīts par vienu no Al Qaeda līderiem Arābijas pussalā, piektdien paziņoja Jemenas Aizsardzības ministrija.

Tās izplatītajā paziņojumā medijiem teikts, ka līdz ar A. al Avlaki nogalināti vēl vairāki Al Qaeda locekļi, taču sīkāka informācija par viņu nāves apstākļiem netiek sniegta.

Taču avoti ciltīs aģentūru AFP informēja, ka A. al Avlaki nogalināts uzlidojumā divām automašīnām Maaribas provincē, kas ir Al Qaeda bastions Jemenas austrumos.

ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija bija devusi atļauju nogalināt A. al Avlaki, kurš saistīts ar triju noziegumu plānošanu Savienotajās Valstīs - slaktiņu Forthudas armijas bāzē Teksasā, mēģinājumu uzspridzināt pasažieru lidmašīnu virs Detroitas Ziemassvētku dienā, kā arī mēģinājumu uzspridzināt automašīnu Ņujorkas Taimskvērā.

A. al Avlaki iekļauts to ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes likvidējamo personu sarakstā, kas ar savu teroristisko darbību rada draudus mūsdienu sabiedrībai.

ASV jemeniešu imigrantu ģimenē dzimušais A. al Avlaki bija vispazīstamākais islāmists, kurš aktīvi izmantoja internetu un videotehniku, lai propagandētu terorismu un mobilizētu fanātiski noskaņotos elementus cīņai ar Rietumiem. YouTube tīmekļa videotēkā vēl nesen bija atrodami 1900 A. al Avlaki lekciju ieraksti.

Nevainojamā angļu valodā runājošais A. al Avlaki veica plašu un aktīvu propagandas darbu, iesaistot ekstrēmistu rindās Eiropas Savienības un ASV musulmaņu jaunatni. Kā liecina kompetenti avoti, teju vai visi teroristi, kas pēdējā laikā rietumvalstīs īstenojuši teroraktus vai arī centušies to darīt, bijuši saistīti ar A. al Avlaki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits