Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jemenas armija atkaro Al Qaeda bastionus

Jemenas valdības karaspēks otrdien ieņēmis Džaāras un Zindžibāras pilsētas - Al Qaeda bastionus, ziņo amatpersonas. Tas noticis vairāk nekā gadu pēc tam, kad džihādistiem bija izdevies sagrābt Abjānas provinces lielāko daļu.

Valdības armijas karavīri, bruņutransportieru atbalstīti, otrdien ienāca Džaārā. Al Qaeda kaujinieki tostarp pilsētu iepriekšējā naktī bija pametuši. Dažas stundas vēlāk karavīri ieņēma provinces galvaspilsētu Zindžibāru, apliecināja amatpersonas un notikumu aculiecinieki.

Izmantojot situāciju, kad "arābu pavasara" iedvesmoto protestu rezultātā Jemenas valdība bija novājināta, džihādistu karotāji pirms vairāk nekā gada pārņēma kontroli Abjānas provinces lielākajā daļā, arī Džaārā un Zindžibārā. "Sadarbojoties ar Abjānas pilsoņiem, bruņoto spēku un vietējo pretošanās kustību varoņi pilnībā pārņēma kontroli Džaāras pilsētā," pavēstīja Aizsardzības ministrija, atsaucoties uz armijas dienvidu komandieri Salemu Ali Kotonu. "Al Qaeda cietusi smagus zaudējumus, un vairāki desmiti kaujinieku bija spiesti bēgt," sacīja Kotons, piebilstot - armija arī panākusi, ka ceļš, kas savieno Džaāru ar dienvidu ostas pilsētu Adenu, atkal ir atvērts transportam.

Armija ieņēmusi arī Zindžibāru, kas atrodas 12 kilometrus uz dienvidiem no Džaāras, apliecināja augsta ranga militārpersona. "Zindžibāra pilnībā ir kritusi" valdības karaspēka rokās, sacīja 25.mehanizētās brigādes komandieris ģenerālis Mohammeds as Somali.

"Al Qaeda karotāji, ap viņiem savelkoties cilpai, pameta pilsētu," sacīja ģenerālis, piebilstot, ka pirms bēgšanas džihādisti paspējuši izvietot kājnieku mīnas un citus spridzekļus. Džaārā nogalināti 20 kaujinieki, bet Zindžibārā atrasti sešu džihādistu līķi, apliecināja armijas pārstāvji.

Jemenas armija jau 12.maijā uzsāka vispārēju ofensīvu centienos atgūt pilsētas, kas gada laikā nonākušas Al Qaeda kontrolē. Jemenas valdības armijai tās kaujās ar džihādistiem palīdz ASV eksperti, jau iepriekš tika teikuši Rietumu diplomāti.

Vašingtona Al Qaeda Jemenas atzarojumu uzskata par starptautiskā teroristu tīkla visasiņaināko un visaktīvāko struktūru. Pēdējo nedēļu laikā ASV arī intensificējušas bezpilota lidmašīnu triecienus pret Al Qaeda kaujiniekiem Jemenas dienvidu un austrumu provincēs, vairākus desmitus džihādistu nogalinot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits