Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Junkers dodas uz Vašingtonu

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, cenšoties novērst tirdzniecības karu starp Eiropas Savienību (ES) un ASV, trešdien devies uz Vašingtonu, kur viņam paredzētas sarunas ar prezidentu Donaldu Trampu.

Tomēr Tramps tikšanās priekšvakarā paudis pesimistisku attieksmi pret iespējamo vienošanos.

Baltā nama saimnieks otrdienas vakarā tviterī paziņojis, ka ASV un ES vajadzētu atcelt visas savstarpējās muitas nodevas, tirdzniecības ierobežojumus un subsīdijas.

"To beidzot varētu saukt par brīvo tirgu un godīgu tirdzniecību! Ceru viņi to darīs, taču viņi to nedarīs," atzinis Tramps.

Viņš apsūdzējis ES negodīgā tirdzniecības praksē un piedraudējis aplikt ar muitas nodevām arī Eiropā ražotos automobiļus.

Savukārt ES tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrema, kas pavadīs Junkeru Vašingtonas vizītes laikā, pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Brisele gatavo ASV ražojumu sarakstu, kas tiks aplikti ar muitas nodevām, ja Tramps īstenos savus draudus.

Jau iepriekš ASV piemērojusi muitas tarifus ES ražotajam tēraudam un alumīnijam, uz ko ES reaģēja piemērojot muitas nodevas tādiem ASV ražojumiem kā lauksaimniecības produkti, džinsi, viskijs, motocikli un dažādi tērauda izstrādājumi.

Tomēr Junkers uz Vašingtonu dodas bez konkrētiem piedāvājumiem, vēl pirmdien pavēstīja EK.

"Nevēlos iesaistīties diskusijās par pilnvarām [un] piedāvājumiem, jo nekādu piedāvājumu nav," preses konferencē Briselē uzsvēra EK pārstāvis Margaritis Shins.

Tajā pašā laikā ASV prezidenta ekonomikas padomnieks Lerijs Kudlovs izteicies, ka Vašingtona sagaida no Junkera "vērā ņemamus" piedāvājumus.

 

Top komentāri

Karlsons
K
Bokas jaunkundz, vai tu jau esi beigusi dzert konjaku pie brokastīm?
orginal
o
ASV ražojumiem kā džinsi ? Vai kads ir redzejis un kur var iegadaties Wrangler Made in USA vai Levi's 501 Made in USA! ONLY CHINA
kasmaresku
k
Junkers Briselē jau visu izdzēris?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits