Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kadafi publiskā runā aicina tautu atbrīvot Lībiju no NATO

Lībijas vadītājs Muammars Kadafi pirmdienas naktī teica publisku runu, kurā aicināja tautu "atbrīvot Lībiju" no NATO un "nodevējiem", ar tiem domājot nemierniekus.

Kadafi teica šo runu dienu pēc tam, kad nemiernieki ieņēma Zavijas pilsētas centru 50 kilometrus uz rietumiem no Tripoles, šādi bloķējot pārtikas un degvielas piegādes no Tunisijas Kadafi spēkiem Tripolē.

Pēc Zavijas centra krišanas nemiernieku rokās Kadafi valdības pārstāvji svētdienas vakarā veda sarunas ar nemierniekiem kādā viesnīcā Tunisijas dienvidu salā Džerbā, sacīja par šīm sarunām tieši informēts ziņu avots. Kadafi valdības preses sekretārs tomēr noliedza, ka šādas sarunas bijušas.

Lai gan Tripolei pašlaik nedraud nemiernieku uzbrukums, nemiernieku spēki tagad pirmoreiz kopš nemieru sākuma februārī kontrolē Lībijas Vidusjūras piekrasti gan uz austrumiem, gan uz rietumiem no Tripoles. Nemierniekus atbalsta NATO aviācija, bombardējot Kadafi spēku militāros objektus.

Kadafi publiskā runa ir pirmā, kopš nemiernieki uzsāka savu jaunāko ofensīvu.

"Lībijas tauta paliks, un [1969. gada] revolūcija paliks. Virzieties uz priekšu, izaiciniet, ņemiet ieročus, dodieties cīņā par Lībijas atbrīvošanu sprīdi pa sprīdim no nodevējiem un NATO," aicināja Kadafi.

Kadafi valdības preses sekretārs Musa Ibrahims paziņoja, ka Rietumvalstu līderi un mediji izplata baumas par to, ka valdība piedaloties sarunās par Kadafi aizbraukšanu no Lībijas. "Šī informācija ir pilnīgi nepareiza un ir daļa no mediju kara pret mums. .. Vadonis ir šeit Lībijā, cīnoties par mūsu nācijas brīvību. Viņš neatstās Lībiju," sacīja Ibrahims.

Lībijā kopš februāra vidus notiek bruņota sacelšanās pret diktatora Muammara Kadafi režīmu. Kadafi nāca pie varas apvērsumā 1969.gadā, gāžot karali Idrisu.

ANO sankcionētu militāro operāciju   Lībijā ar mērķi aizsargāt tās civiliedzīvotājus no Kadafi spēku uzbrukumiem 19.martā sāka Lielbritānija, Francija un ASV. Vēlāk šīs operācijas vadību pārņēma NATO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits