Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kanāda sola dubultstingru cīņu pret islāmistu teroristiem

Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers dubultos pūles cīņā pret teroristiem pēc tam, kad kāds islāmā pārgājis kanādietis trešdien nošāva godasardzes karavīru Otavā un iebruka parlamenta ēkā, vēsta BBC. Pirmdien cits radikālo islāmu pieņēmušais kanādietis tīši uzbrauca ar automašīnu diviem karavīriem netālu no Monreālas, nogalinot vienu no viņiem.

"Mūs neiebiedēs. Kanādu nekad neiebiedēs. Patiesībā notikušais tikai stiprinās mūsu apņēmību identificēt draudus un dubultot mūsu un mūsu nacionālo drošības dienestu centienus stāties tiem pretī, lai saglabātu Kanādu drošībā. Mēs palielināsim sadarbību ar sabiedrotajiem visā pasaulē un cīnīsimies pret teroristu organizācijām, kas ar nežēlību darbojas citās valstīs un cer savu cietsirdīgo rīcību pārnest uz mūsu krastiem," teica premjerministrs. Viņš arī uzsvēra notikumu parādīto, ka valsts nav imūna pret teroristu uzbrukumiem.

Mēneša sākumā Kanādas valdība paziņoja par plāniem ar sešām lidmašīnām pievienoties ASV vadītajai gaisa triecienu operācijai pret radikālo islāmistu kustību Islāma valsts Irākā. Pagaidām gan nav informācijas, ka uzbrucējiem būtu tieša saistība ar Islāma valsti.

Trešdienas šāvējs - 32 gadus vecais Maikls Džozefs Hols - pēc pāriešanas islāmā sevi nosauca par Maiklu Zehafu-Bibo. Viņš vairākkārt arestēts par likumpārkāpumiem. 2011. gadā policija viņu arestēja par laupīšanu. 2004. gadā viņam tika piespriesta 61 diena apcietinājumā par marihuānas un fenciklidīna uzglabāšanu. Narkotiku dēļ viņš arestēts arī citas reizes. CNBC ziņo, ka džihādisma simpātiju dēļ varasiestādes viņam bija konfiscējušas pasi, pasludinot viņu par augsta riska personu.

Visu Jura Tihanova rakstu Kanāda sola dubultstingru cīņu pret islāmistu teroristiem lasiet piektdienas, 24.oktobra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits