Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Karavīriem atklājot uguni, Jemenas galvaspilsētā nogalināti 13 demonstranti

Karavīriem sestdien atklājot uguni uz demonstrantiem Jemenas galvaspilsētā Sanā, nogalināti 13 un ievainoti 50 cilvēki, svētdien paziņoja mediķi.

Demonstranti devās uz prezidenta Ali Abdallāha Saleha rezidences kompleksu, pieprasot atcelt viņam tiesisko imunitāti, ko paredz novembrī parakstītā vienošanās par varas nodošanu, un nodot Salehu tiesai.

Uguni uz protestētājiem atklāja karavīri no vienības, kuras komandieris ir Saleha dēls. Karavīri pret protestētājiem arī raidīja asaru gāzi un izmantoja ūdensmetēju.

Jemenā kopš janvāra notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa Saleha atkāpšanos, un tajos gājuši bojā simtiem cilvēku. Bruņota vardarbība nav mitējusies arī pēc tam, kad Salehs un opozīcijas pārstāvji 24.novembrī Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā parakstīja Persijas līča valstu sadarbības padomes izstrādātu miera plānu, kas paredz Saleha atteikšanos no varas, lai izbeigtu desmit mēnešus ilgo vardarbīgo pilsonisko konfliktu Jemenā.

Plāns paredz, ka Salehs 30 dienu laikā nodos savas pilnvaras viceprezidentam un 90 dienu laikā tiks sarīkotas prezidenta vēlēšanas. Tomēr Salehs būs Jemenas prezidents, līdz amatā stāsies jaunais valsts vadītājs.

Jemenas viceprezidents Abdrabuhs Mansurs Hani 26.novembrī parakstīja dekrētu, kas paredz rīkot prezidenta vēlēšanas 21.februārī. Jemenas politiskie spēki ir vienojušies, ka Hani būs vienīgais kandidāts un būs prezidenta amatā divus gadus, bet pēc tam tiks sarīkotas jaunas prezidenta un parlamenta vēlēšanas.

69 gadus vecais Salehs bija pie varas kopš 1978.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits