Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Katalonijā mītiņā pusotrs miljons cilvēku pieprasa reģiona neatkarību

Otrdienas vakarā Barselonā, atzīmējot Spānijas Katalonijas reģiona nacionālo dienu, ielās izgājuši pusotrs miljons cilvēku, pieprasot reģiona neatkarību no Spānijas. Neskatoties uz lielo cilvēku skaitu, nakts pagājusi mierīgi, informēja policija.

"Ko vēlas pūlis? Jaunu Eiropas valsti. Ko vēlas tauta? Neatkarīgu Kataloniju," skandēja pūlis. "Mēs tiekam aplaupīti, un nauda no mūsu nodokļiem pazūd Madridē," atzīmēja kāda 21 gadus veca studente. "Ekonomiskā krīze sniedz argumentus par labu neatkarībai," piebilda kāds 24 gadus vecs advokāts.

Katalonijas nacionālajā dienā Barselonā bija ieradušies protestētāji no visa reģiona. Viņus turp nogādāja aptuveni 1000 autobusi. Katalonija, kuras ekonomika ir lielāka nekā Portugālei, ir visdziļāk parādos ieslīgušais Spānijas reģions, un tā iedzīvotājos pieņemas spēkā pārliecība, ka Madride pret viņiem neizturas godīgi.

Reģiona prezidents tagad pieprasa atļauju Katalonijai pašai iekasēt un tērēt nodokļu naudu. "Ja netiks panākta vienošanās uz ekonomiska pamata, (..) Katalonijai ceļš uz brīvību ir atvērts," preses konferencē paziņoja Katalonijas reģionālais līderis Arturs Mass. Viņš paudis pārliecību, ka Katalonija dod pārejai Spānijai vairāk, nekā no tās saņem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits