Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ķelnē strauji pieaug pieprasījums pēc pašaizsardzības ieročiem

Pēc Jaungada naktī Ķelnē pieredzētās vardarbības šajā Vācijas rietumdaļas pilsētā un tuvākajā reģionā ap to strauji pieaudzis pieprasījums pēc pašaizsardzības ieročiem, ceturtdien pavēstīja policija.

Policijā saņemts liels iesniegumu skaits ar lūgumiem ļaut nēsāt gāzes pistoles, sociālajā tīklā Facebook pavēstīja likumsargi.

Bailes sabiedrībā ir pieaugušas kopš Jaungada nakts vardarbīgajiem notikumiem, kad arābu un Ziemeļāfrikas izcelsmes vīriešu grupu uzbrukumos līdzās Ķelnes stacijai cieta vairāki simti sieviešu. Policija no cietušajām saņēmusi vairākus simtus iesniegumu par seksuāla rakstura uzbrukumiem, arī izvarošanām, un laupīšanu.

Ķelnē un tuvākajā apkaimē strauji pieaudzis pieprasījums pēc piparu un asaru gāzes, ziņo laikraksti.

"Kopš gada sākuma mēs esam pārdevuši divreiz vairāk pašaizsardzības gāzes baloniņu, bet gāzes pistoļu pārdošanas apjomi ir pieauguši par trešdaļu," laikrakstam Rheinische Post sacīja veikala īpašnieks Neisā, uz ziemeļiem no Ķelnes. "Pārsvarā tie ir vīrieši, kas pērk gāzes baloniņus savām sievām un meitām."

Divu nedēļu laikā, kas pagājušas kopš Jaungada nakts notikumiem, par uzbrukumiem informē arvien vairāk sieviešu. Līdz ceturtdienai iesniegumu skaits par noziegumiem bija pieaudzis līdz 652, ieskaitot 331 iesniegumu par seksuāla rakstura noziegumiem, pavēstīja Ķelnes prokuratūra.

Upurus skaits - to lielākā daļa ir sievietes - sasniedzis 739. Dažos gadījumos vairākas sievietes iesniegušas vienu iesniegumu.

Ķelnes policija, kas tikusi bargi kritizēta par nespēju apturēt haosu un varmākas arestēt, piedāvājusi 10 000 eiro atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert noziedzniekus.

Ķelnē Jaungada naktī pieredzētie masveida seksuāla rakstura uzbrukumi sievietēm, policijas bezspēcība un valsts lielāko mediju centieni noziegumus noklusēt Vācijas sabiedrībā izraisījuši šoku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits