Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kims Čen Uns aktivizē cīņu pret ārzemju ietekmi

Ziemeļkorejas vadība apstiprinājusi jaunu likumu, kas paredz ļoti stingru sodu – līdz pat nāvessodam – visiem, kuri tiek pieķerti ārvalstu mediju izmantošanā un ārzemēs ražotu materiālu izplatīšanā, vēsta BBC.

Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una apstiprinātais likums paredzēts, lai vērstos pret "reakcionārās domas" izplatīšanu izolētās valsts sabiedrībā. Visiem, kuri tiks pieķerti ar Dienvidkorejā, ASV vai Japānā ražotām filmām, videomateriāliem vai iespiedmateriāliem, turpmāk draudēs nāvessods. Tiem, kuri tiks pieķerti šos materiālus skatāmies, draud 15 gadu ieslodzījums.

Taču Ziemeļkorejas vadības pēdējās aktivitātes neaprobežojas tikai ar vizuālajiem materiāliem. Nesen valsts mediji publicēja Kima Čen Una rakstu, kurā viņš pieprasīja komunistiskajai jaunatnes organizācijai asi vērsties pret «pretīgu, individuālistisku un antisociālistisku uzvedību» jauniešu vidū. Viņš arī pauda viedokli, ka ir jāpanāk, lai jaunieši neizmantotu ārzemju izteicienus, frizūras un apģērba stilu, ko viņš nodēvēja par "bīstamu indi".

Dienvidkorejā iznākošais interneta medijs Daily NK vēsta, ka trīs pusaudži Ziemeļkorejā nosūtīti uz pāraudzināšanas nometni pēc tam, kad bija nogriezuši matus, lai līdzinātos Dienvidkorejas K-pop grupas dalībniekiem, un nēsājuši bikses garumā virs potītēm.

Jaunais likums paredz, ka, ja aizliegtās darbībās tiek pieķerts strādnieks, jāsoda arī viņa rūpnīcas vadītājs. Pieķerot bērnus un pusaudžus, jāsoda arī vecāki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits