Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kims vēlreiz ar parakstu apliecinājis apņemšanos virzīties uz denuklearizāciju

Līdzīgi kā pēc aprīļa izskaņā notikušās tikšanās ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu, arī šoreiz, nu jau vēsturiskā samitā pie sarunu galda sēžoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns parakstījis deklarāciju, apņemoties virzīties uz pilnīgu Korejas pussalas denuklearizāciju. Parakstītais dokuments ir visnotaļ līdzīgs aprīlī parakstītajai deklarācijai, vēsta CNN.

"Prezidents Tramps un partijas priekšsēdētājs Kims Čen Uns visaptveroši un atklāti apmainījās ar viedokļiem par to, kā nodibināt jaunās ASV-Ziemeļkorejas attiecības un kā nodibināt pastāvīgu mieru Korejas pussalā. Tramps apņēmas garantēt Ziemeļkorejas drošību, bet Kims Čen Uns atkal apstiprināja savus nelokāmos nodomus panākt Korejas pussalas denuklearizāciju," vēstīts dokumentā.

Tramps, dokumenta parakstīšanas laikā taujāts, vai Ziemeļkoreja tiešām piekritusi denuklearizācijai, atbildēja, ka "mēs sāksim šo procesu ļoti, ļoti ātri. Bez šaubām."

Kopīgajā deklarācijā izcelti četri punkti:

  1. ASV un Ziemeļkoreja apņemas nodibināt jaunas savstarpējās attiecības saskaņā ar abu valstu iedzīvotāju vēlmēm pēc miera un labklājības;
  2. ASV un Ziemeļkoreja apvienos pūliņus, lai panāktu ilgstošu un stabilu miera režīmu Korejas pussalā;
  3. Apstiprinot 27. aprīlī Panmundžomā parakstītajā deklarācijā pausto, Ziemeļkoreja apņemas strādāt pie pilnīgas Korejas pussalas denuklearizācijas;
  4. ASV un Ziemeļkoreja apņemas atgūt Korejas kara laikā par bezvēsts pazudušajiem uzskatīto un karagūstekņu mirstīgās atliekas, un jau identificēto cilvēku atliekas nekavējoties repatriēt.

Deklarācija ir tikai neliela daļa no Kima un Trampa samita, kurš kopumā ilga piecas stundas, tostarp teju stundu abiem līderiem runājot vienatnē un klātesot tikai tulkiem, bet izvērstāka informācija par samitā pārrunāto, iespējams, taps zināma pēc Trampa preses konferences, kas gaidāma pavisam drīz.

Top komentāri

Ezis
E
Abas puses apņēmās apņemties :)
Marks
M
Nevar būt, ka Kims nav informēts par Ukrainas keisu un Budapeštas memorandu. Identisks scenārijs. Lielvalsts garantē drošību apmaiņā pret atteikšanos no atomieročiem. Kad ieroči prom, subjekts tiek izd...zts.
Saprāts
S
Ne nu Kims rīt uz brokastu laiku atbruņosies, ne ASV izvedīs kodolieročus no bāzēm DK. Visiem ir skaidrs, ka Kimam bumba ir, un neviens viņam tuvākajā laikā neuzbruks. Jo tad automātiski ietu bojā vismaz puse no DK. Protams, turpināsies slēpti mēģinājumi destabilizēt ZK, bet par rezultātiem šaubos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits