Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ķīna izmēģinājusi sava iznīcinātāja jaunāko versiju

Ķīna ir veikusi sava piektās paaudzes iznīcinātāja jaunākās versijas izmēģinājumu, pirmdien vēstīja valsts plašsaziņas līdzekļi laikā, kad Ķīna cenšas likvidēt Rietumvalstu monopolu modernāko militāro lidmašīnu segmentā.

Izmēģinājums veikts laikā, kad Ķīna pastiprina savas militārās spējas, uz mācībām pirmo reizi Klusā okeāna rietumos netālu no Taivānas nosūtot savu vienīgo lidmašīnu bāzes kuģi Liaoning.

Jaunākā iznīcinātāja J-31 versija, kas tagad pārdēvēta par FC-31 Gyrfalcon gaisā pirmo reizi pacēlusies piektdien, vēstīja angļu valodā iznākošais laikraksts China Daily.

Tā dēvētais piektās paaudzes divdzinēju iznīcinātājs ir Ķīnas atbilde ASV izstrādātajam F-35, kurš ir pasaulē tehniski modernākais iznīcinātājs.

Jaunais FC-31 ir salīdzinājumā ar iepriekšējo iznīcinātāja versiju ar "labākām maskēšanās spējām, uzlabotu elektronisko aprīkojumu un lielāku kravnesību". Iepriekšējā iznīcinātāja versija tika prezentēta 2012. gada oktobrī, norādīja laikraksts, atsaucoties uz aviācijas eksperta Vu Peisjiņa teikto.

Vu norādīja, ka jaunākajā versijā iznīcinātājs, spārni un vertikālās astes ir slaidākas, vieglākas un to manevru spēja ir lielāka.

Lidmašīnu izstrādā aviācijas kompānijas Aviation Industry Corp of China (AVIC) meitasuzņēmums Shenyang Aircraft Corp. Plānots, ka jaunās lidmašīnas cena būs ap 70 miljoniem ASV dolāru (67 miljoniem eiro), norādīts laikrakstā. Ķīnas mērķis esot iegūt tirgus daļu, ko pašlaik aizņem dārgākie ceturtās paaudzes iznīcinātāji, piemēram, Eurofighter Typhoon.

AVIC ir paziņojusi, ka FC-31 "izbeigs dažu valstu monopolu piektās paaudzes iznīcinātāju tirgū", uzsvērts China Daily.

Ķīna agresīvi attīsta vietējā bruņojuma izstrādes rūpniecību. Agrāk tā ir apsūdzēta par Krievijas iznīcinātāju kopēšanu, bet daži analītiķi ir norādījuši, ka FC-31 līdzinās F-35.

Pēc pabeigšanas FC-31 kļūs par otro Ķīnas piekrās paaudzes iznīcinātāju. J-20 novembrī tika prezentēts Džuhai aviācijas šovā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits