Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Ķīna vēlas vēl vairāk pastiprināt kontroli pār internetu

Oficiālajai Pekinai cenšoties pastiprināt strauji augošā interneta sektora uzraudzību, Ķīnas līderi pauduši aicinājumu ieviest striktāku sociālo tīklu kontroli un apturēt vulgāru materiālu izplatīšanos tīmeklī.

Komunistiskās partijas vadība šādu aicinājumu paudusi šonedēļ izplatītajās "kultūras attīstības vadlīnijās", kas atbilstoši ekspertu vērtējumam izveidotas, lai stiprinātu valdības īstenoto tīmekļa kontroli un valsts medijus padarītu konkurētspējīgākus.

Pekinā satraukumu izraisījusi privāto sociālo tīklu pieaugošā popularitāte un tas, ka arvien vairāk tīmekļa lietotāju izmanto internetu, lai tur ļautu vaļu dusmām.

Ķīna šonedēļ apliecināja, ka policija sākusi aizturēt un sodīt cilvēkus, kas tīmeklī izplata baumas, vienlaikus varasiestādes intensificējušas centienus cenzēt interneta saturu.

Komunistu partijas vadība par direktīvām vienojusies slēgtā šomēnes notikušā sanāksmē. Kā vēsta ziņu aģentūra "Siņhua", direktīvu mērķis ir nosargāt "kultūras drošību" un paplašināt Ķīnas "maigo varu". "Mums ir jānostiprina tādu instrumentu darbība kā sociālie tīkli un tūlītējā ziņojumapmaiņa," teikts kompartijas centrālkomitejas dokumentā, ko publicējuši valsts mediji.

"Mums atbilstoši likuma normām ir jāsoda par kaitīgas informācijas izplatīšanu, jāizvērš kampaņa, lai apslāpētu interneta pornogrāfiju un vulgāru informāciju."

Dokumentā arī pausts aicinājums sekmīgāk uzraudzīt plašo Ķīnas mediju industriju, lai "uzlabotu pozitīvu publicitāti" un vadītu sabiedrības viedokli attiecībā uz "aktuāliem un smagiem sociāliem jautājumiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Fon der Leiena pasludina uzvaru EP vēlēšanās

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, kas pretendē uz otru pilnvaru termiņu, svētdien pasludinājusi konservatīvo uzvaru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits