Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Gaisa piesārņojuma dēļ skolēni vingro klasēs

Ķīnas smoga visvairāk skartā pilsēta sākusi slēgt skolas

Ķīnas smoga visvairāk skartā pilsēta Šidzjadžuana, Hebei provincē valsts ziemeļaustrumos, trešdien slēgusi skolas, valstij sesto dienu ciešot no spēcīga smoga.

Kopš piektdienas lielu daļu Ķīnas ziemeļaustrumus klāj neveselīgs gaiss, kas jāelpo 460 miljoniem ķīniešu.

Šidzjadžuana bija viena no 20 pilsētām, kurās piektdien tika izsludināta augstākās pakāpes trauksme, kas varasiestādēm lika slēgt gaisu piesārņojošas fabrikas un ierobežojot automašīnu pārvietošanos.

Vislielākais gaisa piesārņojuma līmenis konstatēts tieši Šidzjadžuanā. Tomēr pilsētas Izglītības departaments gaidīja līdz otrdienas vakaram, lai paziņotu par sākumskolu un bērnudārzu slēgšanu, sekojot līdzīgiem lēmumiem kaimiņos esošajā Pekinā un Tjaņdžiņā.

Pilsētas paziņojumā teikts, ka attiecībā uz pamatskolām un vidusskolām lēmumi var tikt pieņemti brīvprātīgi.

"Vai pamatskolēnu ķermeņi ir gaisa attīrītāji?" sociālajos medijos jautāja viens komentētājs. "Vai jūs gaidīsiet, kamēr mēs visi paliekam slimi?"

Sociālajos medijos plaši cirkulēja fotogrāfija no Henaņas provinces, kurā redzams, kā 400 skolēni raksta pārbaudes darbu futbola stadionā, jo viņu skola tikusi slēgta, vēl vairāk stiprinot sabiedrības neapmierinātību.

Šidzjadžuanā šoziem desmit reizes konstatēts nopietns gaisa piesārņojums, vēsta laikraksts China Daily. Ķīnas Vides ministrijas pilsētu ar sliktāko gaisa sarakstā šī pilsēta ieņem pirmo vietu.

Oficiālā ziņu aģentūra Siņhua otrdien publicēja rakstu, kurā kritizētas pilsētas amatpersonas, kas pārāk ilgi gaidījušas, lai slēgtu skolas.

"Ja [amatpersonas] neklausās vai rīkojas vienaldzīgi, un cilvēki, īpaši nepilngadīgie tiek pakļauti iespējamiem veselības riskiem, tā ir amata pienākumu nepildīšana," norādīts rakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits