Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Klimovičs Ukrainā: otrajā vēlēšanu kārtā prognozē Timošenko un Janukoviča tikšanos

“Šodien nav tikai vienkārši kandidāta izvēle, bet gan Ukraina vēlē savu nākotni uz vairākiem desmitiem gadu,” tā teica viena no galvenajām pretendentēm uz nākamā Ukrainas prezidenta amatu Jūlija Timašenko. Viņa ar ģimeni bija ieradusies nobalsot savā dzimtajā Dņepropretrovskā.Beidzamajā laikā ievērojamu atbalstu ieguvušais bijušais baņķieris un uzņēmējs Sergejs Tigipko balsodams norādīja, ka viņš cerot uz pārsteigumu vēlēšanām un uz savu iekļūšanu vēlēšanu otrajā kārtā.

Viņš šobrīd izvēloties starp jauno un stagnāciju, kas Ukrainā valdījusi pēdējos piecus gadus.Žurnālisti norāda, ka visi 18 prezidenta kandidāti ir bārstījušies visai nekritiski ar visādiem solījumiem, par kuru pildīšanu pēc vēlēšanām visticamāk būs aizmirsts. Tiek solītas pat pašas fantastiskākās un nesavienojamākās lietas, piemēram, kurss uz dalību Eiropas Savienībā un kopīgs darbs ar Krieviju militāri rūpnieciskajā kompleksā.Eksperti ir vienisprātis, ka liela uzmanība tiks pievērsta attiecībām ar Krieviju, kas pašreizējā prezidenta Viktora Juščenko laikā bija visai sarežģītas. Ukrainas valsts galva, kā tagad iespējams rezumēt viņa valdīšanas laiku, viens no galvenajiem uzdevumiem bija celt ukraiņu nacionālo pašapziņu, atvērt līdz šim noklusētās vēstures lapaspuses, tajā skaitā par lielo traģēdiju Golodomoru, kad 20. gadsimta trīsdesmitajos gados Kremlis plānveidīgi iznīcināja līdz desmit miljoniem ukraiņu. Uz to visu ar demonstratīvu nepatiku noraudzījās Kremlī. Krievijas premjeru Vladimiru Putinu arī neapmierināja V. Juščenko centieni virzīt Ukrainu dalībai NATO un Eiropas Savienībā. Jāteic, ka šajā procesā ukraiņiem radās daudz problēmu un lielā mērā tieši pateicoties Krievijas pretdarbībai.Neraugoties uz bažām, kas varētu notikt Ukrainā, ja otrajā vēlēšanu kārtā tomēr uzvarētu Jūlijas Timašenko galvenais sāncensis promaskaviski orientētais divas reizes cietumā sēdējušais Viktors Janukovičs, daudzi ukraiņu žurnālisti ir pārliecināti, ka Ukraina turpinās savu proeiropeisko kursu.Tiek sagaidīts, ka otrajā prezidenta vēlēšanu kārtā 7. februāri ukraiņiem būs izvēle starp V. Janukoviču un J. Timošenko. Bet līdz tam laikam tiek prognozēta karsta savstarpēju apsūdzību cīņa par iespējamajiem vēlēšanu rezultātu viltojumiem, dažādas apsūdzības, cīņas tiesās un pilsētu laukumos. Tiek sagaidīts, ka jaunajam prezidents ar visām valsts problēmām saskarsies uzreiz, jo Ukraina ir dziļā ekonomiskajā krīzē.Ukraina vēl piekto reizi valsts prezidentu kopš 1991. gada. Jāuzsver, ka šajā valstī atšķirībā no daudzām citām bijušās Padomju Savienības valstīm, tai skaitā, Krievijas Federāciju, pilsoņiem ir tiesības un iespējas piedalīties brīvās vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits