Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Komandanstundā Sjerraleonē atklāti aptuveni 150 jauni Ebolas vīrusa inficēšanās gadījumi

Sjerraleonē pirmdien beigusies uz trim dienām noteiktā komandantstunda, pateicoties kurai atklāti aptuveni 150 jauni inficēšanās gadījumi ar Ebolas vīrusu un atrasti vismaz 70 cilvēku līķi, paziņojušas varasiestādes.

Iedzīvotājiem 72 stundas bija aizliegts atstāt savas mājas, kuras apstaigāja 30 000 brīvprātīgo, identificējot un apsekojot inficēšanās gadījumus un informējot cilvēkus par bīstamo slimību un tās izplatību.

Mediķu sniegtā informācija liecina, ka galvaspilsētā un tās apkaimē atrasti 70 cilvēku līķi, bet rezultāti par pārējo valsti vēl nav zināmi. Visticamāk, kopējais skaits būs daudz lielāks.

Veselības ministrs aģentūrai AFP norādīja, ka brīvprātīgajiem izdevies apsekot aptuveni 80% māju, līdz ar to kampaņa uzskatāma izdevušos.

"Mēs esam daudz mācījušies no kampaņas. Lai gan šī kampaņa ir beigusies, pastāv iespēja, ka kaut kad varētu būt vēl viena līdzīga," norādīja ministrs.

Viņš norādīja, ka viens no kampaņas panākumiem ir fakts, ka izdevies pārtraukt tā dēvētās nakts apbedīšanas, kad ģimenes locekļi slepus apglabā mirušo, lai noslēptu, ka ģimenē bijis Ebolas vīrusa inficēšanās gadījums.

Jau ziņots, ka laikā no piektdienas līdz pirmdienai Sjerraleonē bija noteikta komandantstunda, lai gūtu kontroli pār Ebolas vīrusa uzliesmojumu.

No Ebolas vīrusa Rietumāfrikā miruši jau vairāk nekā 2600 cilvēki, un vīruss turpina strauji izplatīties.

Visvairāk no Ebolas vīrusa cietušas Sjerraleone, Gvineja un Libērija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits