Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievija un Ķīna vēlas ANO Drošības padomes pastāvīgo locekļu samitu

Krievija un Ķīna otrdien paziņojušas, ka, pieaugot politiskajai nestabilitātei, vēlas organizēt ANO Drošības padomes pastāvīgo locekļu samitu.

Abas lielvalstis, kuru attiecības ar Rietumiem kļūst arvien saspīlētākas, pēc to ārlietu ministru tikšanās izplatījušas kopīgu paziņojumu, kurā pausta vēlme pēc šāda samita.

"Laikā, kad pieaug globālā politiskā nestabilitāte, ANO Drošības padomes pastāvīgo locekļu samits ir īpaši nepieciešams, lai uzsāktu tiešu dialogu par cilvēces kopīgo problēmu risināšanu globālās stabilitātes saglabāšanas vārdā," teikts paziņojumā, kas publicēts Krievijas Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē.

Maskava jau sen no savas puses mudinājusi uz šāda samita sarīkošanu.

Pirms savas divu dienas vizītes Ķīnā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs izteicās, ka gan Maskavai, gan Pekinai vajadzētu mazināt savu atkarību no ASV dolāra.

Savukārt abu valstu kopīgajā otrdienas paziņojumā citas valstis aicinātas atturēties no iejaukšanās Krievijas un Ķīnas iekšējās lietās.

Lavrovs preses konferencē pēc sarunām ar savu Ķīnas kolēģi Vanu Ji uzsvēra, ka Maskava un Pekina Rietumu sankcijas uzskata par nepieņemamām.

Pirmdien Eiropas Savienība (ES), ASV, Lielbritānija un Kanāda vērsa sankcijas pret Ķīnas amatpersonām par uiguru cilvēktiesību pārkāpšanu.

Arī Krievija gatavojas jaunām Vašingtonas sankcijām par mēģinājumiem iejaukties ASV 2016.gada vēlēšanās.

Kā vēsta aģentūra TASS, Lavrovs preses konferencē vērsies arī pret ES, apsūdzot Briseli abpusējo attiecību graušanā un norādot, ka Maskavai vairs neesot nekādu attiecību ar bloku, bet vienīgi ar atsevišķām tā dalībvalstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits