Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijas bumbvedēju dēļ Austrālijas gaisa spēkos izsludināta paaugstināta gatavība

Decembrī uz īsu brīdi Austrālijas gaisa spēku bāzē Darvinā izsludināda paaugstināta kaujas gatavība Krievijas stratēģisko bumbvedēju lidojumu dēļ, šodien vēsta Austrālijas medijs ABC. Bažas radījuši Krievijas bumbvedēju lidojumi tuvu Austrālijas robežām - no bāzes Indonēzijā izlidojušie bumbvedēji Tu-95, kuri spēj mērķos nogādāt arī kodolieročus, esot piedalījušies mācību lidojumos, norādīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Krievijas lidaparāti un aptuveni 100 cilvēku liels personālsastāvs gaisa spēku bāzē Indonēzijā, Papua provincē, uzturējās piecas dienas, un šajā periodā abi Tu-95 bumbvedēji "veikuši mācību lidojumu virs neitrālajiem ūdeņiem Klusā okeāna dienvidu daļā".

Šis ir pirmais šajā reģionā Krievijas gaisa spēku veiktais šāda veida lidojums, raisot bažas, ka mācību lidojumu patiesais nolūks esot bijusi izlūkinformācijas vākšana un signāls par Krievijas pretenzijām pastiprināt savu militāro klātbūtni reģionā.

Aizsardzības nozares eksperts, Austrālijas Stratēģiskās politikas institūta pārstāvis Pīters Dženings vērtējis, ka Krievija ar šādu rīcību "demonstrē, ka tai ir spējas sasniegt arī šo reģionu", un paaugstinātas kaujas gatavības izsludināšana no Austrālijas puses neesot pārsteidzoša rīcība.

Austrālijas Aizsardzības ministrija paziņojumā norādīja, ka "tiek uzturēts situācijai atbilstošs gatavības stāvoklis, un uz apstākļu izmaiņām tiks reaģēts," taču paziņojumā konkrēti netika minētas Krievijas gaisa spēku darbības. Ministrija gan nenoliedza, ka decembra pirmajā pusē Darvinas gaisa spēku bāzē tik tiešām izsludināta paaugstināta kaujas gatavība, un šis periods sakrīt ar Krievijas lidmašīnu ierašanos Indonēzijā.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Austrālijai aktīvāk jāiesaistās sankciju īstenošanā pret Kremli, vairāk jāstrādā K sadalīšanas plānu realizēšanā, viss uz labu.
Onslow
O
Pūķinam kņud pakaļā - tā gribas tos Rietumu labumus sagrābt...
okupants
o
krievam niez pkalpuse un purns .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits