Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas medijiem kara atspoguļojumā pieprasa izmantot tikai Krievijas oficiālos avotus

Krievijas medijiem, kas atspoguļo pēc prezidenta Vladimira Putina pavēles sākto Krievijas karu pret Ukrainu, jāizmanto tikai oficiālie Krievijas informācijas avoti, ceturtdien pieprasīja mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor", brīdinot, ka pretējā gadījumā medijiem draud juridiskas sekas.

""Roskomnadzor" informē medijus, informācijas resursus, ka tiem, gatavojot savus materiālus un publikācijas, kas skar īpašās operācijas īstenošanu saistībā ar situāciju Luganskas tautas republikā un Doņeckas tautas republikā, ir pienākums izmantot tikai informāciju un datus, ko tie ir saņēmuši no oficiāliem Krievijas avotiem," paziņoja dienests.

Kā apgalvo "Roskomnadzor", "tieši Krievijas oficiālo informācijas avotu rīcībā ir visuzticamākā un aktuālākā informācija un tie to izplata".

Par "apzināti nepatiesas informācijas" izplatīšanu medijiem var tik piespriests līdz pieciem miljoniem rubļu (55 000 eiro) liels naudassods, bet to materiāli nobloķēti.

Putins ceturtdien paziņoja, ka tiek sākts Krievijas uzbrukums Ukrainai.

Krievija Ukrainā veikusi triecienus militārās infrastruktūras objektiem un lidlaukiem, ceturtdien pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs, situāciju raksturojot kā kontrolējamu.

Krievijas karaspēks no anektētās Krimas šobrīd Ukrainā izvērsis uzbrukumus divos virzienos valsts dienvidos - uz Melitopoli un Hersonu, preses brīfinga gaitā pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska administrācijas ārštata padomnieks Oleksijs Arestovičs.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba iepriekš apliecināja, ka pret Ukrainu izvērsts "vispārējs uzbrukums".

Notiek "Krievijas militāra uzbrukuma operācija, lai iznīcinātu Ukrainas valsti", teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Mūsu aizstāvji ir gatavi atvairīt valsti agresoru un darīs visu, kas ir viņu spēkos, lai aizsargātu Ukrainas zemi," teikts paziņojumā, mudinot Rietumus nekavējoties noteikt jaunas sankcijas Krievijai.

Viso pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits