Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievu nolaupītajam Kohveram Pleskavā izvirza jaunas apsūdzības

Pleskavā otrdien notika pirmā tiesas sēde prāvā pret Krievijas nolaupīto igauņu Drošības policijas virsnieku Estonu Kohveru, kas tiek apsūdzēts spiegošanā.

Slēgtās sēdes laikā Kohveram izvirzīta jauna apsūdzība nelikumīgā ieroča nēsāšanā, bet viņa pirmstiesas apcietinājuma termiņš pagarināts līdz 2.augustam, vēsta Igaunijas nacionālā raidorganizācija ERR.

Krievijas norīkotais Kohvera advokāts Jevgēņijs Aksjonovs iepriekš paziņoja, ka viņa klients apsūdzēts spiegošanā, ieroču kontrabandā un nelikumīgā Krievijas robežas šķērsošanā. Kohveram draud 20 gadu cietumsods.

Tiesas pārstāve vēlreiz apliecinājusi, ka prāva notiek aiz slēgtām durvīm. Kā iepriekš ziņots, sēdēs nav ļauts piedalīties pat Igaunijas konsulam Maskavā.

Vienlaikus Aksjonovs norādījis, ka Kohveram, atrodoties Pleskavā, ir tiesības tikties ar saviem tuviniekiem un konsulu Maskavā, bet Igaunijas konsulāta Pleskavā darbinieki pie viņa netiks pielaisti. Lūgumu atļaut tikšanos var iesniegt gan pats Kohvers, gan viņa tuvinieki, bet tikšanās atļauju var dot tikai tiesnese personiski.

Konsuls tikās ar Kohveru 29.maijā, apliecināja viņam Igaunijas varas iestāžu atbalstu un pastāstīja par centieniem panākt viņa atbrīvošanu.

Nākamā tiesas sēde, kurā sāksies lietas izskatīšana pēc būtības, notiks 8.jūnijā.

Pēc advokāta teiktā, tiesnesei, kas izskata Kohvera lietu, šovasar nav daudz darba citās prāvās, un tas ļauj cerēt uz ātru lietas iztiesāšanu.

Kā ziņots, Krievijas drošības dienesti pērn 5.septembrī nolaupīja Kohveru Luhamā, Igaunijas dienvidaustrumos pie Igaunijas un Krievijas robežas, un ar varu aizveda uz Krieviju, kur viņš tiek turēts Maskavas Lefortovas cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits